ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Sportgeneeskunde

​Sportgeneeskunde is een bijzonder specialisme. Landelijk zijn er negen opleidingsregio’s en per jaar kunnen acht assistenten de opleiding starten. Voor één van hen is plek in Isala. Het sportgeneeskundig aanbod van Isala is breed: van onderzoek en advies bij sport- en inspanningsproblemen (bijvoorbeeld blessures) tot verplichte sportkeuringen en fysieke tests. Daarnaast kan men ook bij ons terecht voor doorlopende sportmedische begeleiding, reactivering na een operatie of begeleiding bij chronische vermoeidheid, hartfalen of andere chronische aandoeningen. Topsportbegeleiding vindt plaats bij o.a. PEC Zwolle en Landstede (basketbal, volleybal, acrogym, handbal, Centre of Sports Education). Kortom een aantrekkelijke omgeving om dit bijzondere vak te leren!

Duur van de opleiding

De opleiding tot sportgeneeskundige duurt vier jaar. Regio Zwolle verzorgt de volledige opleiding sportgeneeskunde.

Opleiders

T. Brandon, opleider 
W.H. Vegter, plaatsvervangend opleider 

Curriculum

De opleiding is opgebouwd uit verschillende modulen, waarvan u als aios de volgende vijf in Isala volgt:

 • pulmonologie (drie maanden)
 • cardiologie (negen maanden)
 • orthopedie (twaalf maanden)
 • sportgeneeskunde (achttien maanden)
 • wetenschap (drie maanden).

Tijdens de module sportgeneeskunde wordt gedurende drie maanden specifiek aandacht besteed aan inspanningsfysiologie. De module huisartsgeneeskunde (drie maanden) volgt u buiten het ziekenhuis. Centraal wordt door het Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen ongeveer 500 uur cursorisch onderwijs gegeven. Daarnaast is er elke week, voor alle assistenten op de afdeling sportgeneeskunde, een terugkeer moment voor twee uur onderwijs. Dit onderwijs is gericht op het behalen van specifieke competenties per module. Zo worden de volgende competenties beoordeeld:

 • medisch handelen
 • communicatie
 • samenwerking
 • kennis en wetenschap
 • maatschappelijk handelen
 • organisatie en professionaliteit.

Sollicitatie

De sollicitatieprocedure is een landelijk aangelegenheid. U kunt uw sollicitatie, met voorkeur voor een opleidingsregio, richten aan het Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Sportgeneeskunde of over de opleiding tot sportarts, bezoek dan eens een van de volgende websites:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.

U kunt ook bellen met het secretariaat van het Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen (030) 225 22 90.


26 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht