ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Technisch oogheelkundig assistent

​Het werk van een technisch oogheelkundige assistent (TOA) is zelfstandig en veelzijdig. Als TOA werk je binnen het specialisme Oogheelkunde onder de supervisie van de oogarts. Je bent één van de eerste personen die de patiënt ziet. Je neemt de anamnese af, zorgt voor de administratieve voorbereiding en stuurt de patiënt eventueel door naar de oogarts.

Je hebt als TOA een eerstelijnsfunctie onder eindverantwoordelijkheid van de oogarts. Je verzorgt zelfstandig spreekuren en assisteert de oogarts in voorkomende gevallen bij kleine ingrepen. Je verricht zelfstandig aanvullende oogheelkundige onderzoeken, zoals het bepalen van de gezichtsscherpte, oogmetingen, gezichtsveldonderzoek en aanvullende testen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot technisch oogheelkundig assistent duurt 2 jaar en kan in zijn geheel binnen Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Met een vooropleiding assisterende in de gezondheidszorg of opticien kun je de opleiding in 2 jaar afronden. Zonder vooropleiding duurt de opleiding 4 jaar.

Curriculum

De opleiding tot technisch oogheelkundig assistent is een interessante combinatie van werken en leren. Je werkt in de oogartsenpraktijk van één van de oogartsen van Isala. Daarnaast neem je één dag per week deel aan de lessen bij het SVGB, het kennis- en opleidingencentrum in Nieuwegein, dat de opleiding verzorgt. Hier doe je de benodigde theoretische kennis op over alle facetten van het vak.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je deelnemen aan de hbo opleidingen optometrie, orthopsie of EEG-laborant.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden wij dit op de vacaturesite van Isala.

Meer informatie

Wil je meer weten over het vak of over de opleiding, bezoek dan eens de website van SVGB, het kennis- en opleidingencentrum. Onderaan deze pagina vind je links naar de gerelateerde specialismen in Isala.

Uiteraard kun je ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wil je contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


1 november 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht