ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Urologie

​De zeven urologen van Isala behandelen mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Ze hebben hiervoor de beschikking over gespecialiseerde poliklinieken en klinische bedden op de verpleegafdeling.

Elk van de urologen heeft zich, naast de algemene urologie, gespecialiseerd in een specifiek aandachtsgebied. Zo is een aantal van hen gespecialiseerd in kinderurologie. Zij behandelen kinderen met algemene urologische problemen en kinderen met een aangeboren of veel voorkomende afwijking aan de urinewegen en/of geslachtsorganen. De laparoscopische urologie heeft in onze kliniek een grote vlucht genomen de laatste jaren, wekelijks worden op deze wijze operaties aan prostaat en nieren verricht.

Speciale poliklinieken

Rond sommige ziektebeelden zijn speciale poliklinieken ingericht. De urologen houden daar spreekuur, samen met andere medisch specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen.
Naast een polikliniek Urologie, kent het specialisme de poliklinieken:

  • kinderurologie
  • bekkenbodem problematiek.

Aios

Als aios volgt u één tot twee jaar van het perifere deel van de urologieopleiding in Isala. Gedurende die tijd is er, naast Algemene urologie, veel aandacht voor deelspecialismen Urologie. Dit is mogelijk door de verregaande differentiatie in de aandachtsgebieden van de maatschapleden. Voor u als aios betekent dit dat u werkt in een aantrekkelijke leeromgeving.

Duur van de opleiding

De opleiding tot uroloog duurt zes jaar. De eerste twee jaar volgt u de vooropleiding algemene heelkunde in één van de opleidingsziekenhuizen. Van de vierjarige opleiding urologie volgt kunt u één tot twee jaar in Isala volgen.

Opleiders

dr. M.G. Steffens, plaatsvervangend opleider

Curriculum

Tijdens de vooropleiding algemene heelkunde volgt u de basiscursus heelkundige specialismen. Het UMC Groningen heeft afspraken met Isala, het Martini Ziekenhuis, het Medisch Centrum Leeuwarden, het Medisch Spectrum Twente en het Scheper Ziekenhuis in Emmen over plaatsing van aios voor de vooropleiding algemene heelkunde.

Accreditatie

De Commissie Theoretische Opleiding organiseert jaarlijks een aantal cursusdagen, waaraan u tijdens de opleiding urologie deelneemt. De opgedane kennis wordt jaarlijks getoetst. In het laatste jaar van uw opleiding kunt u deelnemen aan de zesdaagse cursus urologie, die wordt georganiseerd door de European School of Urology.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na uw registratie als specialist kunt u zich verder specialiseren in een van de subspecialisaties: kinderurologie, functionele urologie, oncologische urologie, laparoscopie of andrologie.

Sollicitatie

Op dit moment is het jaarlijks voor drie aois mogelijk om in te stromen in de regio Noord Nederland. De data en specifieke eisen voor de sollicitatieprocedure vindt u op www.nvu.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Urologie of over de opleiding tot uroloog, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


26 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht