ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Bedrijfsopvangteam - collegiaal ondersteuner

Als collegiaal ondersteuner heb je een belangrijke taak op het moment dat een directe collega een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt op het werk. Je bent als collegiaal ondersteuner geen hulpverlener. Wat je wel doet is in gesprek gaan met je collega, deze op te vangen, te volgen waardoor je kan signaleren wanneer reacties wel of niet zorgelijk zijn, er sprake is van een gezond verwerkings- herstelproces of wanneer reacties op de ingrijpende gebeurtenis wel aanleiding geven voor doorverwijzing. Een bedrijfsopvangteam (BOT) komt tot stand op initiatief van de leidinggevende, de collegiaal ondersteuner(s) worden gekozen op voordracht van de teamleden.

Programma

Het programma bestaat uit twee dagdelen. Tijdens dagdeel één krijg je informatie over je taak als collegiaal ondersteuner, de organisatie hiervan, theorie over wat een gezond verloop van verwerking is en waar de grens hiervan ligt. Ook theorie over communicatie en communicatieve vaardigheden. Daarnaast worden gespreksvaardige technieken geoefend. Met name het actief luisteren.

Dagdeel twee begint met een toetsing van de theorie en informatie van dagdeel één. Daarna ga je het voeren van de gesprekken (drie-gesprekken model) oefenen. Dit gebeurt aan de hand van realistische casussen waarbij een acteur/ actrice de collega is die de ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt.

Voor wie?

De leidinggevende van een team/afdeling wat hier mee te maken heeft/kan krijgen in het werk, kan het initiatief nemen om collegiaal ondersteuners aan te stellen.

Werkwijze

Indien de leidinggevende een dergelijk initiatief overweegt, kan contact opgenomen worden met Grietje de Roos via telefoonnummer (038) 424 70 87. Zij is de bedrijfsmaatschappelijk werkster die de verantwoordelijkheid draagt voor de invoering en het functioneren van de BOT in onze organisatie. U maakt met haar vervolgens afspraken over de verdere gang van zaken.

Accreditatie

Na de training ontvangt u een bewijs van deelname. Deze training is met zeven punten geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister V&V.

Duur

Twee dagdelen van vier uur.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 175 per persoon, bij een groep van zes deelnemers (maximum).

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht