ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Lean 4 - Yellow2greenbelt regulier

Isala wil haar patiënten de beste zorg geven. Om dit te bereiken voeren we diverse verbetertrajecten uit zowel binnen de klinische, poliklinische als ondersteunende afdelingen. Hiervoor hebben we dus 7000 verbeteraars nodig! Om dit te bereiken organiseren we trainingen in verschillende gradaties:

 • Whitebelt: voor alle medewerkers die kennis willen maken met de basisprincipes van de Lean filosofie en wat dit betekent voor hun eigen, dagelijkse werk.
 • Yellowbelt: is primair bedoeld voor de verbeterteams. Naast uitleg over de Lean filosofie, worden ook diverse instrumenten aangereikt waarmee verbeteringen op de afdeling kunnen worden gerealiseerd.
 • Greenbelt regulier: is bedoeld voor medewerkers die grotere verbetertrajecten zelfstandig gaan begeleiden.
 • Greenbelt Lean Leiderschap: is bedoeld voor alle leidinggevenden. Deze training maakt deel uit van het MD programma.

De Yellow2greenbelt is bedoeld voor medewerkers die de Yellowbelt training afgerond hebben en de stap willen zetten naar de reguliere Greenbelt. 

Omdat u reeds een Yellowbelt heeft gevolgd, bent u al op de hoogte van de Lean filosofie en heeft u geleerd een aantal Lean technieken zelf toe te passen zoals het maken van een waardestroomanalyse. Na de Greenbelt bent u in staat grotere verbetertrajecten te begeleiden en anderen te ondersteunen bij het toepassen van Lean technieken. Verbeterideeën worden door u omgezet in concrete plannen. Doordat u inzicht krijgt in uw effectiviteit als Lean expert, weet u mensen mee te krijgen in verandering.

Als Greenbelt bent u verantwoordelijk voor het positief bijdragen aan verbeteren op de afdeling. U draagt zorg voor de initiatie van de benodigde verbeteringen en ondersteunt het analyseren van problemen en het genereren van verbetervoorstellen. U bewaakt de voortgang van de implementatie van de verbeteringen op de afdeling en begeleidt bij het starten en borgen van routines en methodieken voor verbeteren. U inspireert en stimuleert uw collega’s. Een veelzijdige rol van gastheer/-vrouw, coach, trainer, veranderaar, analist, voorbeeldrol, projectleider en gids. 

Deze incompany training wordt gegeven door het CVI (Centrum voor Verbeteren en Innoveren) in samenwerking met de Lean Consultancy Group. 

Programma

Voorbereiding

 • Bestuderen aantekeningen Yellowbelt.
 • Profiel rollen van lean expert invullen.
 • Formuleren leerdoel.
 • Op basis van de portfolio uit de Yellowbelt beschrijven wat de vervolgacties zijn geweest.

Dag 1 Avond (avondprogramma)

 • Opfrissen en activeren theorie Yellowbelt.
 • Verdieping op de rollen Lean expert.

Dag 2

 • Aan de slag met Policy Deployment.
 • Catchball voor een goede A3.
 • Het geheim van Toyota: verbeterkata en coachingskata.
 • Bedrijfsbezoek.
 • Standaard werk voor Lean experts.

Dag 3

 • Bespreken van de praktijkopdrachten.
 • Bewust worden van eigen gedrag en vermogens in de rol als Lean expert.
 • Toets.
 • Succesvol Lean implementeren.

Voor wie?

Voor Yellowbelt medewerkers van Isala die zelfstandig verbeteringen willen initiëren en begeleiden en die daarvoor tijd hebben gereserveerd. Er wordt van u verwacht dat u tijdens de training een concreet verbetertraject gaat uitvoeren van een onderwerp waarvan de oplossing nog niet bekend is. De investering is tweeënhalve dag.

Accreditatie

De deelnemer ontvangt een internationaal erkend Lean greenbelt certificaat, mits alle dagen een actieve bijdrage wordt geleverd aan de training, en de toets en praktijkopdrachten als voldoende zijn beoordeeld.

Duur

De training bestaat uit één avond van 16.00 tot 19.30 uur en twee volledige dagen van 8.30 tot 17.00 uur. U bent alle dagen aanwezig.

Groepsgrootte

Er wordt gewerkt in groepen van maximaal zestien deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala kunnen de training kosteloos volgen. De training is inclusief lunch. Wanneer de training binnen een maand voor aanvang geannuleerd wordt, zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden, zoals vermeld op de site. De training Yellow2geenbelt regulier kost € 750.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? Voor organisatorische vragen kunt u contact opnemen met de Isala Academie via telefoonnummer (038) 424 81 88. Voor inhoudelijke vragen over de training kunt u contact opnemen met CVI (Centrum voor verbeteren en innoveren) via telefoonnummer (038) 424 20 52.


29 maart 2017 1019

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht