ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Collegiale coaching

​Professionals in de zorg dragen de kwaliteit van zorg. Om professioneel en volgens afgesproken kwaliteitsnormen met patiënten om te gaan, is aandacht voor de ontwikkeling van uw medewerkers essentieel. In deze training kijkt u naar uw eigen leerstijl en kernkwaliteiten. Daardoor ontwikkelt u vaardigheden waarmee u collega’s binnen uw werkeenheid kunt coachen.

Programma

Er wordt geoefend met de door deelnemers ingebrachte praktijkvoorbeelden aan de hand van de volgende thema’s en theoretische kaders:

  • wat is coachen, opleiden en leren
  • luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD)
  • de kernkwadranten volgens Ofman
  • de Roos van Leary (gedragsmodel)
  • intervisie volgens de 5-stappen methode.

Voor wie?

Professionals met een ‘extra’ taak binnen een werkeenheid, zoals bijvoorbeeld verpleegkundige plus / medewerker plus. Er is sprake van een functionele senior versus junior relatie.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door één of twee trainers. Naast het bespreken van de theorie, ligt de nadruk vooral op het zelf oefenen aan de hand van eigen ingebrachte praktijksituaties. Actief en zelfstandig leren staat centraal. Deze training is tevens onderdeel van de leergang verpleegkundige plus.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Volgt u deze training als onderdeel van de leergang ‘verpleegkundige/medewerker plus’, dan ontvangt u een (deel) certificaat voor deze leergang. Deze training is met zestien punten geaccrediteerd in het taakgebied professiegebonden.

Duur

De training beslaat vier dagdelen, verspreid over zes weken:

  • start: één hele dag
  • na drie weken: een halve dag
  • drie weken later: een halve dag.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 552 per persoon. Medewerkers van Isala betalen € 300 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1022

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht