ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Basic Life Support - herhaling Medische Staf (inclusief brandveiligheid Isala)

Dagelijks worden mensen getroffen door een hartstilstand. Als u met een slachtoffer wordt geconfronteerd, kunt u zijn overlevingskansen aanzienlijk vergroten door direct hartmassage en beademing toe te passen. Ook in geval van brand is het essentieel om te weten wat te doen. U kunt hiermee het verschil maken. Door adequaat te reageren zorgt u ervoor dat professionele hulpverleners gealarmeerd worden en snel ter plaatse zijn. Om vaardig te blijven is het verplicht deze training jaarlijks te volgen.

Programma

De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) stelt nieuwe reanimatierichtlijnen op. Deze maakt zij bekend in december. Vanaf januari 2016 trainen wij volgens de nieuwe richtlijnen.

Tijdens deze training oefent en herhaalt u hoe u:

  • een bewusteloze volwassene benadert
  • een veilige werkomgeving creëert en adequate hulp realiseert
  • handelt bij verslikking/verstikking
  • hartmassage en beademing uitvoert bij een volwassene
  • een AED op een veilige en verantwoorde manier gebruikt
  • bij een bewusteloos slachtoffer dat ademt de ademweg vrijhoudt.

Na uitleg en demonstratie door de trainer, past u de verschillende stappen zelf toe op een door een computergestuurde reanimatiepop. De trainer geeft u instructies ter verbetering van uw techniek en aanpak.
Voorafgaand aan het onderdeel Basic Life Support wordt een korte presentatie van vijf minuten getoond met hierin essentiële informatie over brandveiligheid Isala en hoe te handelen in geval van brand.

Voor wie?

Medische staf.

Werkwijze

Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de training verzorgd door één of twee trainers. Het interactieve karakter van de training biedt ruimte voor de inbreng van uw eigen ervaringen en praktijksituaties. De trainers werken volgens de richtlijnen van de NRR de European Recuscitation Council (ERC). Aan het eind van de training wordt een toets afgenomen en worden de resultaten met u besproken.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd (ABAN).

Duur

De training duurt één uur.

Groepsgrootte

Minimaal vijf, maximaal zeven deelnemers.

Kosten

De kosten bedragen € 20 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Mocht u met de hele maatschap de training willen volgen buiten de geplande tijden, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer (038) 424 57 11 of maak gebruik van het online contactformulier.

Trainingsdata en aanmelden

Kijk hieronder voor

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


24 oktober 2017 1023

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht