ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Epiduraal katheter

​Het verzorgen en verwijderen van een epiduraal katheter is een risicovolle handeling. Tijdens deze training maakt u kennis met de theorie rondom de epiduraal katheter. Tegelijk kunt u zich deze handeling eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal.

Programma

Het volgen van deze training maakt dat u zicht krijgt in de zorg rondom een patiënt met een epiduraal katheter. Dit inzicht ontstaat door:

  • bespreking van casuïstiek
  • uitleg over de materialen
  • uitleg over de meest gebruikte medicatie
  • vertoning van een dvd over het inbrengen van een epiduraal katheter.

Op deze manier leert u wat de indicaties, contra-indicaties en complicaties kunnen zijn bij het inbrengen, verzorgen en verwijderen van een epiduraal katheter.

Aan het eind van de training bent u in staat om te benoemen welke medicatie via een epiduraal katheter wordt toegediend en wat de bijwerkingen zijn. Ook bent u in staat om in een gesimuleerde praktijksituatie, volgens de geldende richtlijnen en protocollen, een epiduraal katheter te verzorgen en te verwijderen. Voor Isala Diaconessenhuis geldt dat het programma locatiespecifiek is vormgegeven.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en artsen (in opleiding)

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u van de Isala Academie een bewijs van deelname. Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal 4, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier:

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


28 december 2016 1030

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht