ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Infusie en transfusie

Toedienen van infuusvloeistoffen en bloedproducten

​Het infunderen van infusievloeistoffen en het geven van bloedproducten zijn handelingen die vallen in de categorie voorbehouden en risicovol. Tijdens deze training kunt u zich deze handelingen eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal.

Programma

Het is een praktijkgerichte training waarbij niet voorbij wordt gegaan aan de achterliggende theorie. Zo kunt u in een gesimuleerde situatie volgens gelden protocol de handelingen infusie/bloedproducten toedienen zelf uitvoeren. U leert om de benodigde materialen veilig te gebruiken. Daarnaast geeft de trainer een demonstratie van diverse materialen.

Verder leert u:

  • Wat de indicaties, contra-indicaties zijn van het infunderen van infuusvloeistoffen en bloedproducten.
  • Via intranet de protocollen en het handboek parenteralia raadplegen (specifiek voor medewerkers van Isala).
  • Om u praktisch te bekwamen in de verschillende handelingen rondom het infunderen van infusie/bloedproducten oefent u met infuus/spuitenpomp, infuussystemen, infuus/bloedzakken en het klaar maken van intraveneuze medicatie.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en artsen (in opleiding).

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is met twee punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf personen.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1041

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht