ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Inhalatiemedicatie en inhalatietechniek

​Iedere longpatiënt heeft in zeker mate last van benauwdheid en kortademigheid. Door juist gebruik van inhalatiemedicatie verminderen deze klachten. Onjuist gebruik van de inhalator kan leiden tot het selectief innemen van de medicatie. Als zorgverlener kun je hierbij ondersteunen door knelpunten te achterhalen en de patiënt van praktische tips te voorzien.

In de gezondheidszorg kom je regelmatig medicatie tegen die via inhalatie wordt toegediend. Jouw taak hierbij is onder andere het geven van inhalatie-instructie. Het is belangrijk dat je weet wat er gebeurt als iemand medicijnen inhaleert, wat de werking is en hoe er geïnhaleerd moet worden.
Tijdens deze training wordt uitgelegd en geoefend welke inhalatiemedicijnen en inhalatoren er zijn en in welke geneesmiddelengroepen ze vallen.

Tijdens deze interactieve training worden de vaardigheden ten aanzien van inhalatie-instructie besproken en geoefend met behulp van bestaande inhalatoren. Het geven van instructie kun je in een online nascholing niet leren, want daar is ook oefening voor nodig en feedback op je handelingen.

Programma

De training start met een interactieve presentatie over inhalatiemedicatie, waarbij de verschillende groepen geneesmiddelen besproken zullen worden. Daarna is er aandacht voor de verschillende inhalatoren en de specifieke gebruiksaanwijzing. Vervolgens is er tijd om te oefenen. Tijdens dit oefenen zal getoetst worden of je de achterliggende theorie kunt integreren in je eigen praktijk. Een actieve deelname wordt verwacht.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 (in opleiding) en overige doelgroepen op basis van aanvraag.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door inhoudsdeskundige trainers en heeft een interactief karakter. Het interactieve karakter van de training vraagt voorbereiding aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de interactieve presentatie wordt je kennis en vaardigheden getoetst door middel van een spel.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u van de Isala Academie een bewijs van deelname. Deze training is met twee punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur
De training duurt twee uur.

Groepsgrootte
Minimaal acht, maximaal twaalf personen.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.
Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1042

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht