ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Injecteren

Intracutaan, subcutaan en intramusculair

​Injecteren is een voorbehouden handeling. Tijdens deze training kunt u zich het (intracutaan), subcutaan en intramusculair injecteren eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal. Tevens wordt aandacht besteed aan de toedieningswijze van insuline en anticoagulantia.

Programma

De training start met een PowerPoint presentatie waarin aandacht wordt besteed aan de achterliggende theorie. Er is aandacht voor de indicaties, contra-indicaties en complicaties van het injecteren, maar ook voor het prikaccident en het voorkómen hiervan. Daarna krijgt u toelichting op de materialen en benodigdheden en demonstreert de trainer hoe u een (intracutane), subcutane en intramusculaire injectie uitvoert. Vervolgens krijgt volop de gelegenheid om praktisch te oefenen in een veilige omgeving waarbij u gebruik maakt van simulatiemateriaal. Voor Isala Diaconessenhuis geldt dat het programma locatiespecifiek is vormgegeven en dat u zich hiermee voorbereidt op de praktijktoetsing. Zie hiervoor ook Praktijktoetsing Isala Diaconessenhuis.

Voor wie?

De training is bedoeld voor doktersassistenten, verpleegkundigen(in opleiding) en artsen(in opleiding).

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. De training heeft een interactief karakter. Dit vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefening worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u van de Isala Academie een bewijs van deelname. Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal vier, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier:

Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


28 december 2016 1043

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht