ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Maagsonde en PEG-sonde - basis

​Het inbrengen en verwijderen van een maagsonde zijn voorbehouden handelingen. Daarnaast vragen de verzorging van een maagsonde en een PEG-sonde specifieke vaardigheden van u. Tijdens deze training kunt u zich deze handeling eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal.

Programma

De training start met uitleg over de maag- en PEG-sonde. U ziet een film over het inbrengen van een PEG sonde en de trainer demonstreert verschillende materialen. Verder neemt u kennis van:

  • De anatomie en fysiologie van het spijsverteringskanaal.
  • De indicaties, contra-indicaties en complicaties van de maagsonde, PEG-sonde, duodenumsonde, jejunumsonde en jejunostomiekatheter.
  • Hoe u via intranet de enteralia raadpleegt (specifiek voor interne medewerkers).
  • Hoe de medicatie wordt gegeven aan een patiënt met een maag- of PEG-sonde.

Om u volledig te bekwamen in de handelingen rondom de maag- en PEG-sonde, oefent en leert u in een gesimuleerde praktijksituatie hoe u volgens de geldende richtlijnen en protocollen een maagsonde inbrengt, verzorgt en verwijdert. Ook leert u hoe een PEG-sonde verzorgt moet worden. De training is voor Isala Diaconessenhuis inhoudelijk anders vormgegeven. Zie hiervoor ook Praktijktoetsing Isala Diaconessenhuis.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en artsen (in opleiding).

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt drie uur.

Groepsgrootte

Minimaal vier, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 75 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 150 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier:

Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


28 december 2016 1049

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht