ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Intercollegiale toetsing

​Intercollegiale toetsing is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij de professional inzicht en feedback krijgt op zijn handelen. Dit alles om de kwaliteit van zorg te handhaven of te verbeteren. Intercollegiale toetsing is een georganiseerde en gestruc­tureerde activiteit en een vast onderdeel van het werk.

Maar hoe zet u intercollegiale toetsing op? Waar moet u rekening mee houden? Wat kunt u als toetser zoal tegenkomen en welke methode gebruikt u?

In deze training gaat u ermee aan de slag. Door zelf te ervaren, maakt u zich kennis en vaardigheden eigen die nodig zijn om als toetser in de praktijk aan de slag te gaan.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit. In het ochtend gedeelte komt de theorie over toetsen in de praktijk aan bod, methodes, omgaan met weerstand etc. Na de lunchpauze wordt de opgedane theorie toegepast in een oefensituatie. De deelnemers gaan aan de slag om elkaar in een oefensituatie te toetsen. Tot slot wordt nog ingegaan op de verpleegtechnische handeling.

Voor wie?

Deze training wordt per afdeling aangeboden met een groepsgrootte van zes tot acht personen.

Het profiel van een toetser ziet er als volgt uit:

  • Ervaren medewerker (meer dan drie jaar werkervaring ziekenhuisbreed, waarvan minimaal één jaar werkervaring op de betreffende afdeling).
  • Bekwaam in de (voorbehouden en risicovolle) handelingen die getoetst gaan worden.
  • De medewerker is op de hoogte van de protocollen van de (voorbehouden en risicovolle) handelingen.
  • De medewerker is gemotiveerd en enthousiast om zijn/haar collega’s te toetsen en kan feedback geven.
  • De medewerker beschikt over het vermogen tot kritische zelfreflectie.

Voor verpleegafdelingen zal de training aangeboden worden in combinatie met perifeer infuus. Indien een andere afdeling zich inschrijft voor deze training zal er afstemming moeten plaatsvinden om het praktijkgedeelte vorm te geven.

Werkwijze

Naast een trainer is er gedurende het praktijkgedeelte een kerntrainer aanwezig. Er worden verschillende toetssituaties nagespeeld. Het interactieve karakter van de training vraagt van u een actieve houding. Daarnaast vragen wij u om het leerportaal, de e-learning van intercollegiale toetsing en (indien van toepassing) perifeer infuus door te nemen.

Accreditatie

Deze training is met vijf punten geaccrediteerd in het kwaliteitsregister V&V in de CanMeds rollen samenwerken en vakinhoudelijk handelen.

Duur

De training duurt van 9.00-15.45 uur.

Groepsgrootte

Minimaal zes, maximaal acht deelnemers van dezelfde afdeling

Kosten

Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 1750 per groep (zes tot acht personen). Medewerkers van Isala € 990 per groep (zes tot acht personen).

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


4 oktober 2017 1058

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht