ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Supervisie

​In de loop der jaren hebt u zich een bepaalde manier van handelen, een vast werkpatroon, eigen gemaakt. Vaak niet eens bewust. Supervisie is een manier om u wél bewust te worden van uw patronen en om daarmee uw functioneren te verbeteren. Supervisie is een leertraject waarbij methodisch wordt ingegaan op uw persoonlijke leervragen ten aanzien van uw werk. U doet dit onder leiding van een supervisor.
Supervisie is een vorm van reflecteren op uw werkstijl. Het geeft zicht op welke situaties u problemen opleveren, waar dit mee te maken kan hebben, hoe u ermee om kunt gaan en welke alternatieven er zijn.

Programma

Tijdens het supervisietraject brengt u zelf in wat u wilt leren. Zo kunt u denken aan:

  • Uw manier van leidinggeven of werken.
  • Uw omgang met collega's.
  • Het stellen van grenzen.
  • Het omgaan met conflicten en spanningen op de werkvloer.
  • Moeilijk gedrag.

U verkent en herkent uw vaste patronen en gaat op zoek naar dieperliggende motieven en overtuigingen die uw interacties sturen. U leert denken, voelen en handelen adequaat op elkaar af te stemmen. En het wordt u duidelijk hoe u eigen ervaringen in uw werk zodanig kunt overdenken en doorzien, dat het leidt tot een beter functioneren.

Voor wie?

Voor medewerkers die hun functioneren willen verbeteren en op een zelfbewuste en doelgerichte manier willen werken en leren.

Werkwijze

Het supervisietraject, dat wordt begeleid door een supervisor, volgt u alleen of in het geval van groepssupervisie met maximaal twee andere personen. Voor de start van een bijeenkomst levert u uw inbreng in bij de supervisor en bij de eventuele medesupervisanten. Na een bijeenkomst schrijft u een reflectieverslag, dat de keer daarna wordt besproken. Het supervisietraject wordt afgesloten met een evaluatie.

Duur

U heeft minstens tien bijeenkomsten van anderhalf uur bij individuele supervisie en bij groepssupervisie tweeënhalf uur met tussenpozen van twee a drie weken.

Groepsgrootte

Minimaal één, maximaal drie deelnemers.

Kosten

De kosten zijn op aanvraag.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1069

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht