ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Venapunctie en bloedkweek afnemen

Bloedprikken

Het verrichten van een venapunctie (bloedprikken) is een voorbehouden handeling. Evenals een bloedkweek afnemen een voorbehouden handeling is. Tijdens deze training kunt u zich beide handelingen eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal. De training is voor Isala Diaconessenhuis inhoudelijk anders vormgegeven. Zie hiervoor ook Praktijktoetsing Isala Diaconessenhuis.

Programma

De training start met uitleg over het doel, de indicaties, contra-indicaties en complicaties van een venapunctie. Vervolgens demonstreert de trainer de verschillende materialen en benodigdheden en laat hij zien hoe een venapunctie wordt uitgevoerd. Daarna gaat u zelf aan de slag. In een gesimuleerde praktijksituatie oefent u hoe u volgens de geldende richtlijnen en protocollen een venapunctie uitvoert en/of een bloedkweek afneemt. Uiteraard besteedt u daarbij aandacht aan de totale zorg eromheen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die deze handelingen (gaan) uitvoeren zoals bijvoorbeeld verpleegkundigen, doktersassistenten en laboranten.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. De les heeft een interactief karakter, dit vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van een e-learningmodule.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is met twee punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt een uur. Na afloop van de training kunt u, indien wenselijk, nog een half uur gebruik maken van het simulatiemateriaal om extra te oefenen.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf deelnemers. In Isala Diaconessenhuis Meppel is plaats voor minimaal twee, maximaal vier deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 25 per persoon. De kosten voor externe deelnemers bedragen € 50 per persoon.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier:

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


28 december 2016 1076

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht