ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Venous acces port (VAP) - basis

Port-a-cath

​Het werken met een Venous Access Port (VAP) valt binnen de voorbehouden en risicovolle handelingen. Tijdens deze training kunt u zich deze handelingen eigen maken door te oefenen met simulatiemateriaal.

Programma

De training start met een film over het aanleggen van een VAP. Vervolgens demonstreert de trainer de verschillende handelingen die worden verricht. Zoals het aanprikken van de VAP, het afnemen van bloed en het toedienen van medicatie. Daarna gaat u zelf aan de slag. In een gesimuleerde praktijksituatie leert u hoe u volgens de geldende richtlijnen en protocollen werkt met een VAP.

U oefent hoe u:

  • de VAP aanprikt
  • bloed afneemt via de VAP
  • medicatie en bloedproducten toedient via de VAP
  • de VAP hepariniseert
  • de naald uit de VAP verwijdert.

Na het oefenen van deze vaardigheden kunt u ook benoemen welke handelingen u uit moet voeren bij het aanprikken van de VAP en wat de voordelen, nadelen en de risico’s zijn van een VAP.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en artsen (in opleiding).

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u van de Isala Academie een bewijs van deelname. Deze training is met twee punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen €50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.
Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1077

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht