ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

VMS medicatieverificatie - verpleegkundigen

​De term ‘medicatieverificatie’ wordt in het VMS Veiligheidsprogramma als volgt gedefinieerd: ‘Het vaststellen van de daadwerkelijk gebruikte medicatie om zodoende tot een actueel en waarheidsgetrouw medicatieoverzicht te komen.’

Het doel van medicatieverificatie is het reduceren van fouten in de medicatie die het gevolg kunnen zijn van de overgang van een patiënt van de ene naar de andere zorgverlener, zoals een patiënt die wordt opgenomen in het ziekenhuis of met ontslag gaat. De doelstelling van VMS en ook van Isala is dat voor iedere patiënt bij zowel opname als ontslag medicatieverificatie plaatsvindt.

Programma

Op een eigen gekozen moment en tijdstip kan online worden deelgenomen aan deze training De module richt zich op het waarom van medicatieverificatie, wie medicatiegesprekken mag voeren, hoe dit moet en wanneer deze plaatsvinden: bij een (on-)geplande opname, bij overplaatsing binnen het ziekenhuis, bij ontslag en bij dagopnames en polikliniekbezoeken. Naast audiovisuele leermaterialen vindt u in de module de geldende Isala protocollen, diverse artikelen en presentaties. Een afsluitende kennistoets maakt onderdeel uit van de module.

Voor wie?

De training is verplicht voor verpleegkundigen (in opleiding) werkzaam in Isala.

Werkwijze

Na inschrijving ontvangt u per mail inloggegevens voor het leerportaal van Isala. Na het afronden van de kennistoets blijft de training nog één jaar beschikbaar als naslag en informatiebron. De module is 24 uur per dag vanaf elke PC en laptop (ook vanaf thuis) te benaderen.

Accreditatie

Na het succesvol afronden van de kennistoets wordt binnen zes weken één punt bijgeschreven in het kwaliteitsregister V&V.

Duur

Studietijd (inclusief toets) één uur.

Kosten
Medewerkers van Isala betalen € 3,50 per persoon.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


8 januari 2018 1080

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht