ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Evidence based medicine - PICO

Opzetten en uitvoeren van zoekstrategieën

​Evidence based medicine (EBM) is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de medische wereld. In de dagelijkse praktijk, bij het doen van onderzoek of het schrijven van een proefschrift of review probeert u het beste antwoord te vinden op een medische vraagstelling. De EBM PICO-methode kan u daarbij ondersteunen. Het is een manier om gestructureerd te zoeken naar het beste bewijs (evidence based literatuur) voor uw onderzoek of behandeling.

Programma

In deze training leert u uw specifieke klinische vraag te omschrijven volgens de PICO methode. PICO staat daarbij voor de vier elementen van de klinische vraag: Patiënt Intervention Comparison Outcome. U leert hoe u aan de hand van deze elementen kunt zoeken in wetenschappelijke literatuur.

Voor wie?

Medici, arts-assistenten(aios/anios), coassistenten, nurse practitioners, physician assistants, agiko's en zorg/verplegingswetenschappers en regionale huisartsen.

Werkwijze

Deze training is één op één, echt maatwerk dus. Een ervaren medisch informatiespecialist van het DISC ondersteunt u bij het vertalen van uw onderzoeksvraag in een PICO. Hij of zij helpt u bij het opzetten en uitvoeren van een zoekstrategie in de diverse beschikbare databases zoals PubMed/Medline, Cochrane Library en CINAHL.

Duur

De training is maatwerk, de duur is afhankelijk van de vraagstelling.

Groepsgrootte

Het is een individuele training.

Kosten

De kosten voor de training zijn op aanvraag.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Aanmelden

Ga voor meer informatie naar het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


28 april 2017 1089

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht