ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Drijfveren - basis

​Werken in de zorg is niet eenvoudig. Het vraagt vaak veel toewijding, maar ook veel aanpassingsvermogen. Het werk kan soms heel dwingend zijn, professionele maatstaven kunnen knellen, collega’s maken het elkaar niet altijd makkelijk, en ook het bestuur en management van Isala moet voortdurend veranderingen doorvoeren om bij te blijven in een snel veranderende sector. Er zijn dus heel goede redenen om aandacht te geven aan een belangrijke vraag: wat drijft onze mensen?

Isala raakt er steeds meer van doordrongen dat niet alleen de competenties, maar juist de drijfveren van mensen belangrijk zijn voor het leveren van topprestaties en een goede werksfeer. Medewerkers zijn immers geen machines die alleen op hun vermogens (kennis, vaardigheden, competenties) bekeken moeten worden; zij hebben hun eigen wil en drijfveren die enorme betekenis hebben voor het gedrag, de energie en de effectiviteit. Sturen op drijfveren blijkt een uiterst effectief middel om individuen, teams en organisatie beter te laten functioneren.

Voor medewerkers ontstaat er meer werkplezier wanneer in het werk en de samenwerking met collega’s rekening wordt gehouden met een ieders drijfveren. Naast de vraag ‘zit ik op de juiste plek?’ is er de vraag ‘hoe kan ik me met mijn beschikbare talenten het beste ontwikkelen in de organisatie?’.
Willen we een medewerker/team tot grote hoogte kunnen brengen, dan is het verstandig te beginnen bij wat hem/haar/hen drijft.

Met de drijfveren testresultaten kan een scherp inzicht worden gekregen van de drijfveren van de managers (en de medewerkers), maar ook de druk die wordt ervaren vanuit de omgeving en hoe iemand daarmee om gaat. Je ziet hoe iemand zijn natuurlijke drijfveren steeds op spanning staan met de eisen die de omgeving en het werk stellen.

Programma

De training bestaat uit het leren kennen en herkennen van de eigen drijfveerprofielen. Deelnemers hebben reeds een drijfverentest gemaakt of worden voorafgaand aan de training uitgenodigd de drijfverentest te maken. Deze wordt tijdens de training toegelicht. Een belangrijke taak van managers is om mensen te motiveren. Daarbij gaat het er altijd om, medewerkers aan te spreken op een manier die past bij hun drijfveren. Het lastige is dat iedere drijfveer heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing voor motiveren en demotiveren. Als de drijfveren van het team met de drijfveren van de manager overeenkomen is het makkelijk, maar als ze sterk verschillen is het de kunst van de manager om zijn of haar eigen drijfveren te relativeren en vooral aan te sluiten bij de drijfveren van de medewerkers.

Voor wie?

De training is bedoeld voor leidinggevenden, die deze training niet als onderdeel van de Green Belt Lean Leiderschap hebben gehad.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand de opdracht die u ontvangt na inschrijving in het leerportaal.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie.

Groepsgrootte

Maximaal 16 deelnemers.

Duur

De training duurt vier uur.

Kosten

Medewerkers van Isala kunnen deze training kosteloos volgen.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier aanmeldlink.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


3 november 2017 1129

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht