ISALA

Stage en afstuderen

Heb je een vraag over stage lopen of afstuderen bij Isala? Wellicht vind je het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kun je je vraag per mail stellen via stagebureau@isala.nl. Solliciteren op een stageplaats kan via het online sollicitatieformulier.


Solliciteren op stageplaatsen en afstudeeropdrachten

Waar vind ik een overzicht van stageplaatsen en afstudeeropdrachten?

Als we stagevacatures of afstudeeropdrachten hebben, maken we deze bekend via de Hogescholen of ROC's.

Kan ik een open sollicitatie sturen voor een stageplaats of afstudeeropdracht?

Ja, gebruik hiervoor het online formulier solliciteren naar een stageplaats. Aan de hand van jouw motivatiebrief en CV kijken wij of we je een passende stageplaats of afstudeeropdracht kunnen bieden.

Kan ik stage lopen bij Isala als ik mijn opleiding reeds heb afgerond?

In sommige gevallen kan dat. We maken dezelfde afspraken als bij een reguliere stage, maar je hebt geen recht op stagevergoeding.


Stagevergoeding, loonheffing, verzekering, vakantiedagen

Biedt Isala stagevergoeding?

MBO- en HBO-studenten ontvangen een stagevergoeding conform de CAO ziekenhuizen. Dit bedrag is exclusief reiskostenvergoeding. Stagiaires zonder OV-studentenkaart kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van 0,08 ct/km met een maximum van 60 km/dag.

Krijg ik te maken met loonheffing?

Je laat de loonheffingskorting toepassen als de stageplaats jouw enige bron van inkomsten is. Heb je naast je stage ook een bijbaantje, dan is het verstandig de korting toe te passen bij de werkgever waar je het meest verdiend. Je mag de loonheffingskorting maar bij één werkgever toepassen.

Ben ik verzekerd tijdens de stage?

Stagiaires vallen, evenals medewerkers en vrijwilligers, onder de collectieve WA-verzekering.

Heb ik tijdens mijn stage recht op vakantiedagen?

Volgens de CAO ziekenhuizen heb je geen recht op vakantiedagen. Wel mag je in overleg met de leidinggevende een keer vrij nemen op dagen die door de onderwijsinstelling worden aangegeven. Deze uren worden in mindering gebracht op het totaal aantal te lopen stage uren.


Snuffelstage en oriënterende stage

Kan ik een snuffelstage of oriënterende stage lopen in Isala?

In Isala is het voor leerlingen van het voortgezet onderwijs niet mogelijk om een snuffelstage of oriënterende stage te lopen. Om leerlingen toch de mogelijkheid te bieden een indruk te krijgen van het werken in een ziekenhuis, organiseren wij een opleidingsmarkt en/of open dag. Voor actuele data raden wij je aan de agenda van de Isala Academie in de gaten te houden.


Stage Verpleegkunde

Kan ik bij Isala een stage Verpleegkunde lopen als ik op een ROC of Hogeschool buiten Zwolle zit?

Nee, Isala biedt verpleegkundige stageplaatsen aan voor leerlingen en studenten van ROC´s en Hogescholen in Zwolle.

Kan ik zelf een stageplaats Verpleegkunde regelen bij Isala?

Nee, dat is niet mogelijk. Neem voor een stageplaats Verpleegkunde contact op met de stagedocent of BPV coördinator van je eigen ROC of Hogeschool.


Stage Doktersassistent

Heeft Isala stageplaatsen voor Doktersassistenten?

Isala heeft een samenwerkingsverband met Deltion College in Zwolle voor stageplaatsen voor de opleiding tot Doktersassistent. De planning van deze stageplaatsen verloopt in overleg met de stagecoördinator van het Deltion College. Isala biedt geen stageplaatsen voor de BBL-opleiding tot Doktersassistent.


Stage MBO Welzijnszorg

Heeft Isala stageplaatsen voor de MBO-opleiding richting Welzijnszorg?

Isala heeft geen stageplaatsen voor de opleidingen Medewerker maatschappelijke zorg, Sociaal pedagogisch werk en Pedagogisch medewerker.


Stage HBO Pedagogiek

Heeft Isala stageplaatsen voor de HBO-opleiding Pedagogiek?

Isala heeft geen stageplaatsen voor de opleiding HBO Pedagogiek, omdat deze opleiding meer gericht is op het bieden van eerstelijnszorg. Met een gemiddelde ligduur van twee dagen op de afdeling Kindergeneeskunde zijn er weinig situaties waarbij pedagogische adviezen worden gegeven. Studenten van de HBO-opleiding SPH kunnen wel een passende stage lopen.


Stage Verloskunde België

Ik studeer Verloskunde in België. Kan ik bij Isala stage lopen?

De afdeling Verloskunde van Isala heeft vaste afspraken met de Academie voor Verloskunde in Groningen. Studenten uit België kunnen geen stage lopen bij Isala.