Contact

Cardiologie

  1. Cardiologie

De specialisten binnen het specialisme Cardiologie van Isala kijken verder dan de algemene zorgtaken. De maatschap, die beschikt over een erkende A-opleiding, richt zich op alle vormen van cardiologie. Dat betekent dat ook elektrofysiologie, interventiecardiologie en klinische thoraxchirurgie belangrijke aandachtsgebieden zijn.

Binnen de maatschap Cardiologie zijn 26 cardiologen werkzaam. Ieder van hen richt zich op een eigen specifiek aandachtsgebied(en): algemene cardiologie, interventiecardiologie, nucleaire cardiologie, echocardiografie, cardiale MRI, electrofysiologie, transmurale zorg, hartrevalidatie, hartfalen, preventie en vaatrisico. Op de afdeling zijn tevens fellows en chefs de clinique werkzaam.

Aios
De Zwolse cardiologen staan hoog aangeschreven. Met hun brede kennis en ervaring staan ze dan ook garant voor een aantrekkelijke leeromgeving. Als aios verricht je binnen de maatschap de reguliere werkzaamheden, maar daarnaast krijg je ruim de gelegenheid om deel te nemen aan researchprojecten. Als mogelijke keuzestages kun je kiezen voor: invasieve cardiologie, pacemaker en electrofysiologie, algemene klinische cardiologie en beeldvorming.

Duur van de opleiding

De opleiding tot cardioloog duurt zes jaar. De eerste twee jaar volg je als aios de basisopleiding algemene interne geneeskunde, daarna vier jaar cardiologie. Het is mogelijk om de gehele opleiding cardiologie te volgen in Isala.

Opleiders

Curriculum

Na de basisopleiding algemene interne geneeskunde wordt de laatste vier jaar opgebouwd uit verschillende opleidingsperioden binnen het specialisme Cardiologie. Uiteraard volg je daarnaast het verplichte cursorisch onderwijs. Hierbij geven we je een globaal overzicht van de opleidingsperioden:

  • 6 maanden CCU/EHH;
  • 6 maanden beeldvorming;
  • 6 maanden HCK stage;
  • 3 maanden electrofysiologie;
  • 6 maanden verpleegafdeling;
  • 3 maanden thoraxchirurgie;
  • 3 maanden consulten;
  • 3 maanden congenitale cardiologie;
  • 12 maanden cardiologie differentieel.
contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl.

Contact en locatie