Contact

Intensivecare-neonatologieverpleegkundige

  1. Intensivecare-neonatologieverpleegkundige

​Isala beschikt over een Neonatale intensive care unit (NICU) met 17 IC bedden. Hier heb je als intensivecare-neonatologieverpleegkundige (ICN) de verantwoordelijkheid voor het totale zorgproces rondom de zieke pasgeborene. De NICU is een jong en dynamisch specialisme, de zorg is complex en intensief en wordt mede bepaald door technische ontwikkelingen en mogelijkheden. De zorg kan van minuut tot minuut veranderen. Dat vraagt om goed gekwalificeerde verpleegkundigen. In dit vak werk je zeer nauw samen met verschillende disciplines, zoals medici, maatschappelijk werk en fysiotherapeuten.

In deze opleiding leer je hoogcomplexe zorg te verlenen aan pasgeborenen bij wie één of meerdere vitale functies ondersteund of overgenomen moeten worden en waarbij de conditie van de pasgeborene voortdurend kan veranderen. Je leert hoe je de ouders van de pasgeborene hierin kunt begeleiden en wat er van je verwacht wordt in de samenwerking met het team en andere disciplines.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt ongeveer 14 maanden. Je gaat voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aan.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je

  • in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige;
  • bij voorkeur in het bezit van het diploma verpleegkundige vervolgopleiding kinderverpleegkundige, obstetrieverpleegkundige of OHC verpleegkundige;
  • twee jaar werkervaring hebt op een algemene verpleegafdeling.

Opleiding

Praktijk en theorie

Naast de praktische opleiding bij de NICU in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. De theoretische opleiding is ongeveer 26 lesdagen. De lesdagen van de eerste twee modules zijn in Utrecht. De lesdagen van de derde module is op andere locaties in Nederland. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding tot intensivecare-neonatologieverpleegkundige is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen. Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het diploma ICN verpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding tot ICN verpleegkundige jouw kennis en kunde verder verdiepen? Er bestaat een mogelijkheid om verder te specialiseren tot verpleegkundig specialist. Of je kunt instromen in diverse verpleegkundige vervolgopleidingen.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie