Contact

Interne geneeskunde

  1. Interne geneeskunde

Isala is het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. Dit brengt met zich mee dat het wordt bezocht door zeer diverse patiënten. Voor jou, als aios, een aantrekkelijke omgeving om in korte tijd veel ervaring op te doen binnen je vakgebied. Binnen het specialisme Interne geneeskunde zijn vijfentwintig internisten werkzaam. Ieder van hen richt zich op een eigen specifiek aandachtsgebied(en): nefrologie, diabetes, endocrinologie, hematologie, oncologie, vasculaire geneeskunde, hematologie en infectieziekten/HIV.

Aios
De internisten hechten grote waarde aan de opleiding. Zo is er veel aandacht voor onderwijsbesprekingen en leermomenten tijdens de zorg en overdrachten. Het contact met de supervisoren is laagdrempelig en er heerst een plezierige sfeer in de assistentengroep.

Tijdens de opleiding loop je zaalstage en polikliniekstage in Isala. Daarnaast kun je kiezen uit stages: cardiologie, nefrologie, longziekten, oncologie, intensive care geneeskunde, hematologie en algemene interne geneeskunde.

Duur van de opleiding

De opleiding tot internist duurt zes jaar. In principe volg je de eerste drie jaar van de opleiding in Isala of in een ander geaffilieerd ziekenhuis in de regio.

Opleiders

Curriculum

De opleiding is opgedeeld in 16 maanden interne geneeskunde, 32 maanden stages in verschillende deelgebieden van de interne geneeskunde en 24 maanden keuzestages in een aandachtsgebied. Waarschijnlijk wordt het op afzienbare termijn mogelijk om 2 kortere verdiepingsstages van 8 maanden te volgen. De stages polikliniek, consulten en intensive care zijn verplicht. Voor de keuzestages kun je kiezen uit de volgende aandachtsgebieden: algemene interne, geriatrie, infectieziekten, longziekten, cardiologie, endocrinologie, hematologie, maag-darm-leverziekten, nefrologie, oncologie, reumatologie en acute opname.

Sollicitatie

In regionaal verband wordt bepaald wie deel kan nemen aan de opleiding. Daarvoor zijn er elk jaar drie sollicitatierondes. De sollicitatiecommissie bestaat uit vijf personen: de opleider en de plaatsvervangend opleider van het UMCG, twee opleiders uit geaffilieerde ziekenhuizen en een aios.

contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl.

Contact en locatie