Contact

Maag-, darm- en leverziekten

  1. Maag-, darm- en leverziekten

​Binnen het specialisme Maag-, darm- en leverziekten (MDL) van Isala zijn dertien MDL-artsen werkzaam. Zij zien een grote en gevarieerde groep patiënten, met veel pathologie. Zo omvat het verwijsgebied voor hepatobiliaire aandoeningen ongeveer een half miljoen patiënten. De MDL-artsen hebben veel aandacht voor endoscopische technieken.

Aios
Het brede werkterrein van de MDL-artsen zorgt voor jou als aios voor een aantrekkelijke leeromgeving. Wekelijks verzorgen de artsen onderwijsbijeenkomsten (wetenschap, casuïstiek en verdieping) en multidisciplinair overleg met andere specialismen. Wat betreft de stages, is het in de meeste gevallen opgedeeld in een zaalstage van zes maanden en een gecombineerde endoscopie-polistage van achttien maanden.

Duur van de opleiding

De opleiding tot maag-darm-leverarts duurt zes jaar en heeft een vooropleiding interne geneeskunde van twee jaar. Tijdens uw opleiding ben je maximaal twee jaar werkzaam in Isala. De laatste twee jaar van de opleiding werk je in het UMC Groningen.

Opleiders

Curriculum

De eerste 2 jaren volg je de vooropleiding interne geneeskunde. Hierbij wordt een jaar algemeen interne zaalstage gedaan. Tijdens de vervolgopleiding MDL in Isala volg je een aantal verplichte stages:

  • klinische zaalstage;
  • polikliniek, vaak gecombineerd met endoscopie;
  • stage functieonderzoek;
  • consulten.

In het eerste jaar van de vervolgopleiding ligt het accent op het aanleren van diagnostische endoscopische vaardigheden. Het tweede jaar komen daar de therapeutische ingrepen bij. Tijdens de fase in het academisch ziekenhuis kun je je desgewenst richten op een specifiek aandachtsgebied. Op dit moment kan dat zijn de hepatologie, de oncologie of de geavanceerde endoscopie.

contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl of neem contact op met de opleiders.

Contact en locatie