Contact

Recoveryverpleegkundige

  1. Recoveryverpleegkundige

De recovery afdeling kenmerkt zich door de directe relatie met de operatiekamers. Het samenspel en de afstemming met de operatiekamers en de verschillende zorgafdelingen, maakt het werk afwisselend en dynamisch. Als recoveryverpleegkundige ben je deskundig op een breed gebied. Je werkt met patiënten van alle leeftijden, met een zorgvraag die varieert van laagcomplex tot hoogcomplex. De verblijfsduur op de afdeling is kort, maar vraagt om intensieve zorg en kent technisch verpleegkundige aspecten.

Isala heeft ziekenhuislocaties in Zwolle en Meppel. Isala Zwolle heeft een klinische Recovery en een dagbehandel Recovery. In Isala Diaconessenhuis Meppel is één Recovery. Ieder hebben ze hun eigen specifieke kenmerken, maar op beide locaties zijn alle snijdende specialismen vertegenwoordigd. Na de opleiding tot recoveryverpleegkundige is er de mogelijkheid om te participeren in het pijnteam.

Duur van de opleiding

De opleiding tot recoveryverpleegkundige duurt 13 maanden. We vragen van je, dat je voor deze periode een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (mbo/hbo). Daarnaast heb je bij voorkeur minimaal een jaar recente ervaring als verpleegkundige op een chirurgische verpleegafdeling. De opleiding kent een voorwerkperiode van minimaal twee maanden, waarin blijkt of je geschikt bent voor het volgen van de opleiding.

Curriculum

Tijdens de opleiding wisselen het volgen van onderwijs en het werken in de praktijk elkaar af. Naast de praktijkleerperioden op de recovery afdeling, loop je stage op de afdeling Anesthesie en op de Intensive care (IC). Het theoretisch gedeelte van de opleiding is modulair opgebouwd en wordt verzorgd door het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht.

Accreditatie

De opleiding tot recoveryverpleegkundige is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het CZO diploma recoveryverpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Op de recovery afdeling kan dat binnen verschillende aandachtsgebieden. Het modulaire opleidingssysteem maakt het bovendien relatief makkelijk om door te stromen naar andere verpleegkundige vervolgopleidingen.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie