ISALA

Isala Wetenschapsavond 2017

Op dinsdag 12 december vindt de jaarlijkse Isala Wetenschapsavond plaats. Deze avond biedt jonge, veelbelovende onderzoekers in Isala een podium om hun onderzoekswerk te presenteren en kennis uit te wisselen met collega-onderzoekers en wordt gezien als een belangrijk event in Isala.

Tijdens de Isala Wetenschapsavond zullen onderzoekers, die vooraf worden geselecteerd op basis van een onderscheidend abstract, in twee parallelle sessies van korte pitches hun onderzoek presenteren. Daarnaast worden vooraf en in de pauze in de foyer onderzoeksresultaten gepresenteerd middels posters. Het type onderzoek kan variëren van systematische reviews en gerandomiseerde klinische trials tot een serie van bijzondere casus. Het betreft in alle gevallen onderzoek dat (deels) in Isala is uitgevoerd.

Bij de start van de avond maakt u een keuze voor de pitches in de Dommerholt zaal óf de Hemminkzaal. U kunt het overzicht van de pitches binnenkort hier bekijken.

Traditioneel wordt op deze avond een aantal prijzen uitgereikt:

  • De Isala Science Awards voor het meest innovatieve onderzoek en voor de beste poster.
  • Het Werkpaard voor het beste onderzoek dat een arts-assistent naast zijn klinische werk heeft verricht en de publieksprijzen voor de twee beste voordrachten.

Het programma wordt afgesloten door een gerenommeerde gastspreker, waarna nog kan worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Kosten

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor medisch specialisten, physician assistents en verpleegkundig specialisten.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link: Aanmeldformulier Isala Wetenschapsavond 2017

Programma 

TijdActiviteit
17.00 uur                              

Inloop en postersessie in de foyer
Bekijk het overzicht posterpresentaties 2017.

​17.45 uurPlenaire opening in de Hemminkzaal

18.00 uur

​Presentatie abstracts
Geselecteerde onderzoekers houden in twee parallelle sessies op basis van een onderscheidend abstract, mondeling een korte pitch.
Tijdens de avond maakt u een keuze voor de pitches in de Dommerholt zaal óf de Hemminkzaal. Bekijk het overzicht presentaties abstracts (pitches) 2017.
​19.30 uur

Pauze en buffet
Postersessie in de foyer.

20.30 uur

​Uitreiking van de prijzen

20.45 uur

Gastspreker Sander de Hosson
(zie kader)

​21.30 uur ​Afsluiting met hapje en drankje

 

Sander de Hosson: “Consoler toujours”
Soms lijkt het erop dat de focus van geneeskunde vooral op de ziekte ligt en minder op de mens al geheel. Sander de Hosson zal tijdens deze presentatie ingaan op het belang van palliatieve zorg bij patienten met een ongeneeslijke ziekte. Waar liggen de kansen om palliatieve zorg bij longkanker vroegtijdig te integreren binnen de zorgketen en hoe moet dat vorm krijgen? Wat is het belang van compassie binnen deze zorg? Wat is dat eigenlijk, professionele nabijheid?
  
Sander de Hosson is longarts in Assen en was onder meer hoofdredacteur van het boek Probleemgeorienteerd denken in de Palliatieve Zorg. Hij is columnist voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

 

Voor wie
Specialisten, huisartsen, onderzoekers, arts-assistenten, coassistenten, apothekers, researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en medewerkers die innovatief of wetenschappelijk zijn geïnteresseerd.

Datum en tijd
dinsdag 12 december 2017
17.00 - 22.00 uur

Locatie
​Theater Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND  Zwolle


Contactpersoon

​Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via wetenschapsavond@isala.nl.

 

Sponsoren

De Isala Wetenschapsavond wordt mogelijk gemaakt door ZWIK (Zwols Wetenschapsfonds Isala Klinieken) en door:

  
 
  Alle items