ISALA

Isala Wetenschapsavond 2018

Op dinsdag 11 december a.s. vindt de 19e editie van de Isala Wetenschapsavond plaats. Tijdens de Isala Wetenschapsavond krijgen onderzoekers in Isala de kans om hun werk te presenteren en kennis uit te wisselen met collega-onderzoekers in Isala. De Innovatie- & Wetenschapsraad nodigt u van harte uit deze avond bij te wonen.

De Wetenschapsavond start met twee parallelle sessies van vijftien geselecteerde sprekers: jonge onderzoekers die op basis van een onderscheidend abstract, mondeling een korte pitch houden. Daarnaast presenteert een aantal onderzoekers hun onderzoek middels posters in de foyer. Het type onderzoek kan variëren van systematische reviews en gerandomiseerde klinische trials tot een serie van bijzondere casus. Het betreft in alle gevallen onderzoek dat (deels) in Isala is uitgevoerd.

Na dit inspirerende en informatieve deel zal er een smaakvol buffet klaarstaan, waarna de uitreiking van de prijzen plaatsvindt. Een onafhankelijke jury zal de Isala Science Awards uitloven voor het meest innovatieve onderzoek en voor de beste poster. Voor het beste onderzoek dat een arts-assistent naast zijn/haar klinische werk heeft verricht zal het Werkpaard worden uitgereikt. De twee prijzen voor de beste pitch liggen in de handen van het publiek in de beide zalen waar de pitches gepresenteerd worden. Zij brengen in de pauze hun stem uit op hun favoriete spreker.

De tweede helft van het programma wordt traditiegetrouw ingevuld door een gerenommeerde gastspreker. Ook dit jaar denken wij er in geslaagd te zijn een interessante spreker vast te leggen.

Wij hopen op uw komst en wensen u alvast een inspirerende avond toe.

Namens de I&W raad,
Jan Paul Ottervanger

Programma

17.00 uur: Inloop en postersessie in de foyer
17.45 uur: Plenaire opening in de Hemminkzaal door Rob Dillmann
18.00 uur: Presentatie abstracts
19.30 uur: Pauze en buffet, Postersessies in de foyer
20.30 uur: Uitreiking van de prijzen
20.45 uur: Invited speaker Dick Swaab ‘Ons creatieve brein’
21.30 uur: Afsluiting en borrel

Invited speaker

Dick Swaab gaat deze avond in op ons creatieve brein. Swaab is neurobioloog en werkt als teamleider Neuropsychiatrische stoornissen bij het Nederlands Herseninstituut, KNAW in Amsterdam. Hij is schrijver van o.a. ‘wij zijn ons brein’ en ‘ons creatieve brein’.

Dick Swaab

 

Presentatie abstracts

Geselecteerde onderzoekers houden in twee parallelle sessies op basis van een onderscheidend abstract, mondeling een korte pitch. Tijdens de avond maakt u een keuze voor de pitches in de Dommerholt zaal óf de Hemminkzaal. Bekijk de indeling van de pitches.

Postersessies in de foyer

Een aantal onderzoekers presenteert hun onderzoek middels posters in de foyer. 

   

Praktische informatie

Accreditatie

Accreditatie voor deelname aan de Wetenschapsavond is aangevraagd voor medisch specialisten (ABAN), PA (NAPA) en VS (VSR).

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden voor de Wetenschapsavond.

Kosten 

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor wie
Specialisten, onderzoekers, arts-assistenten, coassistenten, huisartsen, apothekers, research-verpleegkundigen, nurse practitioners, physician assistants, verpleegkundig specialisten en medewerkers die innovatief of wetenschappelijk zijn geïnteresseerd.

Datum en tijd
dinsdag 11 december 2018
17.00 - 22.00 uur

Locatie

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Bereikbaarheid & parkerenContactpersoon

Isala Academie
Elly van der Spek, Inge Terpstra en Mireille Warrink
(038) 424 62 20 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
wetenschapsavond@isala.nl
Alle items