ISALA

Medisch e-portfolio

Een medisch e-portfolio voor coassistenten waarin zowel de coassistent, de begeleider als de beoordelaar online de ontwikkeling en progressie van de student bijhoudt? Parantion biedt met het Medisch e-portfolio voor co-assistenten een compleet online ontwikkel- en volgplatform voor het coschappentraject. Samen met de Isala Academie heeft dit bedrijf het medisch e-portfolio geheel ingericht volgens eisen en eigenschappen van de complexe medische opleidingen.

Met het medisch e-portfolio voor coassistenten is het mogelijk om online de ontwikkeling en progressie tijdens de verschillende stages helder in beeld te houden. De coassistent heeft zijn eigen online portfolio waarin beoordelingsformulieren, behandelplannen en evaluaties, ingevuld en bewaard kunnen worden.
Begeleiders en beoordelaars hebben binnen het medisch e-portfolio voor coassistenten ook een eigen omgeving. Zij hebben zicht op de coassistenten en kunnen hen beoordelen. Daarnaast kunnen zij zelf beoordelingsformulieren maken, bestaande aanpassen, en met één druk op de knop beoordelingsrapportages genereren.

Werkwijze

Het medisch e-portfolio is flexibel en generiek van opzet. Dit betekent dat een organisatie of beoordelaar bijvoorbeeld eigen beoordelingsformulieren kan maken of bestaande kan aanpassen. Groepen studenten kunnen eigenhandig beheerd worden en zelfs de interface van het portfolio kan door u zelf aangepast worden. Hierdoor hoeft u niet voor iedere verandering de telefoon te pakken of een mail te sturen. Door deze generieke opzet van het online portfolio bespaart u enorm veel tijd en kosten. Er circuleren geen duizenden papieren beoordelingsformulieren meer door de organisatie. Uw data is veilig opgeslagen en alleen voor u toegankelijk.

Meer informatie

Het medisch e-portfolio is ontwikkeld door Parantion in samenwerking met medisch specialisten van Isala. Het is bedoeld voor alle medische doelgroepen (artsen, arts-assistenten, coassistenten, verpleegkundigen, etc). In 2014 is het Universitair Medisch Centrum Groningen overgegaan tot gebruik van het Isala medical e-portfolio voor het coassistenten onderwijs. Inmiddels wordt het e-portfolio door alle coassistenten in de regio Noord-Nederland gebruikt. Ook de landelijke huisartsenopleiding is gestart met dit e-portfolio in 2014.  Voor informatie over de mogelijkheden en het gebruik van het Medisch e-portfolio kunt u contact opnemen met de Isala Academie, Nasia Danielsen, bereikbaar op werkdagen via (038) 424 62 20 en via n.danielsen@isala.nl.