ISALA

Wilt u meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar griepvaccin?

Isala zal deel uitmaken van een groot Europees Consortium, gecoördineerd door de Universiteit van Groningen, dat zich richt op het ontwikkelen van universele influenza vaccins. Deze vaccins zouden bescherming kunnen bieden tegen een groot aantal influenza virusstammen.

   

Waarom wordt dit onderzoek gedaan?

Influenza virussen muteren steeds weer, dus kunnen er steeds weer nieuwe stammen ontstaan. Het gevolg is dat er elk jaar weer een nieuw vaccin moet worden ontwikkeld om ons tegen de influenza stammen te beschermen die voor die winter voorspeld worden. Deze voorspelling is niet altijd accuraat en dit zorgt ervoor dat het vaccin dan minder bescherming biedt. We hebben een vaccin nodig dat ons kan beschermen tegen een groter aantal influenza virusstammen, uit het verleden, van het heden en voor de toekomst. Dit wordt een ‘universeel influenza vaccin’ genoemd.
Het farmaceutisch bedrijf SEEK sponsort een onderzoek in Zwolle, bij Isala, waarbij de immuunrespons wordt getest van hun universele influenza vaccin, FLU-v.

Zou u aan dit onderzoek willen meedoen?

Isala is op zoek naar 222 gezonde vrijwilligers in de leeftijd van 18-60 jaar om aan dit onderzoek mee te doen. Voor u aan het onderzoek kan deelnemen zal het medisch onderzoeksteam controleren of u in aanmerking komt voor deelname.
Het onderzoek zal plaatsvinden tijdens de periode september 2016 tot en met april 2017. Gedurende die tijd moet u beschikbaar zijn voor 5 afspraken die niet meer dan een uur duren. Als u aan het onderzoek deelneemt krijgt u twee injecties met het test vaccin of een placebo, en gedurende de totale loop van het onderzoek zal er vier keer een kleine hoeveelheid bloed worden afgenomen.

Meer informatie en aanmelden

Als u belangstelling heeft om aan dit onderzoek mee te doen, dan verwijzen we u naar onze website www.vaccinatiestudieisala.nl. U vindt daar meer informatie over het onderzoek, en ook hoe u zich kunt aanmelden. Zo kunt u meehelpen met de voortgang van onderzoek gericht op het voorkomen van een nieuwe griepuitbraak.