ISALA

Reactie Isala op faillissement IJsselmeerziekenhuizen

Op donderdag 25 oktober heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement uitgesproken van MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. Een hard bericht voor de inwoners van Flevoland en alle medewerkers van het ziekenhuis. Isala betreurt deze situatie en leeft mee met alle betrokkenen. 

Isala is samen met de omliggende ziekenhuizen (St Jansdal Harderwijk, Antonius ziekenhuis Sneek, Flevoziekenhuis Almere en Tjongerschans Heerenveen), de ambulancediensten, de huisartsen en de zorgverzekeraar in gesprek om te kijken hoe we ondersteuning kunnen bieden aan de zorg voor patiënten van de IJsselmeerziekenhuizen. Wij focussen ons in eerste instantie op de acute zorg.

Voor patiënten die vanuit de IJsselmeerziekenhuizen hun behandeling willen voortzetten bij Isala is het belangrijk te melden dat hiervoor een nieuwe verwijsbrief van de huisarts nodig is. Houd wel rekening met soms langere wachttijden tot een afspraak op de polikliniek. Waar het noodzakelijk en mogelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat we voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen inzetten. 

Mocht u interesse hebben in een vacature binnen Isala dan nodigen wij u van harte uit te reageren op een van de vacatures of een open sollicitatie te sturen. Kijk hiervoor op  www.isalawerkt.nl.

Uiteraard blijven alle inwoners in het gebied rondom onze ziekenhuizen en poliklinieken in Zwolle, Meppel, Heerde, Kampen en Steenwijk gegarandeerd van onze goede zorg!