ISALA

Winnaars Wetenschapsavond 2015

De jaarlijkse Isala Wetenschapsavond vond gisteren plaats in theater Odeon. In twee parallelle sessies presenteerden 20 onderzoekers in een korte pitch hun onderzoek aan het publiek. Er werden ook nog 12 posterpresentaties gedaan.

Tijdens deze avond werd een aantal prijzen uitgereikt. Onderzoeker Joris van Dijk, technisch geneeskundige-promovendus Nucleaire geneeskunde, viel maar liefst twee keer in de prijzen. Hij ontving de publieksprijs in de Hemmink zaal. Deze prijs kreeg hij voor zijn onderzoek naar de bolvormigheid van het linker atrium; een voorspeller van succesvolle ablatie bij atriumfibrilleren? Daarnaast mocht hij de Science Award, de prijs voor het beste onderzoek, in ontvangst nemen. Hij deed onderzoek naar meer normale myocard perfusie scans door attenuatiecorrectie bij digitale SPECT.

Joris was blij verrast de prijzen in ontvangst te mogen nemen:‘Ik vond wel dat de presentaties erg goed gingen, maar of het publiek dat ook vindt is natuurlijk altijd de vraag. Dat ik de prijs voor het beste onderzoek zou krijgen, had ik echt niet verwacht. Ik denk dat ik deze heb gewonnen omdat het een klinisch relevante studie is. Het heeft toegevoegde waarde voor de kliniek, de patiënt en het ziekenhuis.

   

De publieksprijs in de Dommerholt zaal ging naar Marina Kaspar, M3-coassistent Kindergeneeskunde, die haar onderzoek over een betere herkenning van migraine bij kinderen presenteerde.

 
Linda Smit, researcher LMMI, ging met de prijs voor de beste poster naar huis. Zij deed onderzoek naar infectieuze complicaties na oesofagusresectie.
 
 
De laatste prijs die werd uitgereikt was het ‘Werkpaard’. Deze wisseltrofee wordt jaarlijks door de wetenschapscommissie uitgereikt aan de arts-assistent die, naast zijn of haar klinische werk, het mooiste onderzoek in eigen tijd heeft gedaan. Dit jaar ging het ‘Werkpaard’ naar Stefan van Vendeloo, AIOS Orthopedie. Hij deed onderzoek naar de impact van de modernisering van de medisch specialistische opleiding op de kwaliteit van het opleidingsklimaat.
 
 
Na de prijsuitreiking volgde een inspirerende sessie van gastspreker Menno de Bree, filosoof en ethicus. Hij vertelde waarom het onmogelijk is gelukkig te worden door je werk. De avond werd afgesloten met een borrel.
 
 
 

De Isala Wetenschapsavond wordt jaarlijks georganiseerd door de Isala Academie.