Contact

Verpleegkundig onderzoeker

  1. Verpleegkundig onderzoeker

Meer kwaliteit en innovatie, verdere ontwikkeling van het verpleegkundig beroep. De verpleegkundig onderzoeker maakt het mogelijk.

Isala loopt voorop met de introductie van verpleegkundig onderzoekers. Deze professionals combineren verpleegkundige taken met wetenschappelijk onderzoek. In 2019 beten drie verpleegkundig onderzoekers, onder aansturing van de Isala Academie, het spits af en inmiddels staat de teller op zeven (sept. 2021). Isala heeft niet gewacht op een landelijk functieprofiel, maar heeft dat zelf opgesteld. Verder is ervoor gekozen om de verpleegkundig onderzoekers te laten starten op enthousiaste afdelingen. Dankzij hun positieve houding is het verpleegkundig onderzoek stevig op de kaart gezet.

Infographic

We krijgen veel vragen over de rollen van de verpleegkundig onderzoeker en de voordelen van de functie. Wil je meer weten, bekijk dan onze Infographic ‘De verpleegkundig onderzoeker’.

RN2Blend

Onderzoekers van onderzoeksprogramma RN2Blend hielden de functie van verpleegkundig onderzoeker gedurende een half jaar tegen het licht. Ze keken mee over de schouders van de verpleegkundig onderzoekers zelf en ze ondervroegen 29 stakeholders. Van ziekenhuisbestuurders en verpleegkundigen tot medisch specialisten en verpleegkundig onderzoekers.
Deze grondige analyse resulteerde in vijf podcasts en een omvangrijke leergeschiedenis. Lees alles over het onderzoek in het nieuwsbericht: 'Verpleegkundig onderzoekers bewijzen hun meerwaarde'.

Meer weten?

Onderaan deze pagina staan alle artikelen die verschenen zijn over de verpleegkundig onderzoeker in Isala. Heb je vragen, stuur een e-mail naar verpleegkundigonderzoek@isala.nl.

Wat doet de verpleegkundig onderzoeker?

Ervaringen