Contact

Ambulante compressietherapie (ACT)

  1. Ambulante compressietherapie

Ambulante compressietherapie (ACT) is een risicovolle handeling, die alleen uitgevoerd mag worden door medewerkers die daartoe geschoold zijn en bekwaam zijn bevonden. ACT is de hoeksteen bij de behandeling van oedeem en wonden aan het onderbeen. Het belangrijkste doel hierbij is door druk van buitenaf het oedeem te laten verdwijnen en het stimuleren van de bloed- en zuurstoftoevoer zodat eerdere genezing van een wond optreedt. Ambulante compressie kan alleen aangelegd worden bij mobiele patiënten. Bij immobiele patiënten dient een andere zwachtel gebruikt te worden.

Wanneer het zwachtelen niet op de juiste manier toegepast wordt kan er meer kwaad dan goed worden aangericht. Daarom is het zo belangrijk om hiervoor de juiste scholing te volgen, zodat men na afloop precies weet wanneer en hoe u moet zwachtelen.

Programma

  • U leert de juiste techniek volgens de landelijke richtlijn.
  • U krijgt informatie over de verschillende soorten zwachtels en weet wanneer u welke kunt gebruiken.
  • U leert de gevaren van het niet juist toepassen van de zwachteltechniek.
  • De training is praktisch van aard. Naast een korte uitleg ligt het accent op oefenen.
  • Na afloop van de training kunt u de cursuspagina als naslagwerk gebruiken.
  • Na de training is er een contactpersoon beschikbaar bij wie u met vragen terecht kunt.

Voor wie?

BIG geregistreerde verzorgenden en verpleegkundigen, intra- of extramuraal, niveau 3 (VIG), 4 en 5.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer van het Dermatologisch centrum. Het interactieve karakter van de training vraagt van u een actieve houding.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u van de Isala Academie een digitaal bewijs van deelname. Deze training is geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt tweeënhalf uur. De digitale voorbereiding duurt een half uur en de klassikale training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 60 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 80 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier. Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie