Contact

Basic Life Support - basis

  1. Basic Life Support - basis

Dagelijks worden mensen getroffen door een hartstilstand. Als u met een slachtoffer wordt geconfronteerd, kunt u zijn overlevingskansen aanzienlijk vergroten door direct hartmassage en beademing toe te passen.

Tijdens de training Basic Life Support (BLS) leert u een slachtoffer met een hartstilstand te reanimeren, tot het moment dat het reanimatieteam of ambulancepersoneel het van u overneemt. Het gebeurt steeds vaker dat tijdens een reanimatie een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt ingezet. Tijdens deze training leert u de werking en het gebruik van een AED in combinatie met Basic Life Support.

Programma

Tijdens deze training leert en oefent u hoe u:

  • een bewusteloos slachtoffer benadert;
  • adequate hulp realiseert en een veilige werkomgeving creëert;
  • borstcompressies en beademingen uitvoert;
  • een automatische externe defibrillator gebruikt;
  • een bewusteloos slachtoffer met normale ademhaling in stabiele zijligging plaatst;
  • handelt bij verstikking en verslikking.

Na uitleg en demonstratie door de trainer past u de verschillende stappen zelf toe op een door een computergestuurde reanimatiepop. De trainer geeft u instructies ter verbetering van uw aanpak en techniek.

Voor wie?

De training is bedoeld voor medewerkers van Isala, maar ook zeer geschikt voor individuele belangstellenden en medewerkers van bedrijven of hulpverlenende instanties die met veel publiek te maken hebben, zoals zorginstellingen, politie, brandweer, sportverenigingen, spoorwegen, stadions, kantoorcomplexen, beveiligingsmedewerkers, BHV organisaties, etc.

Werkwijze

Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de training verzorgd door één of twee trainers. Het interactieve karakter van de training biedt ruimte voor de inbreng van uw eigen ervaringen en praktijksituaties. De trainers zijn door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gecertificeerd en werken volgens de richtlijnen van de NRR en de European Recuscitation Council (ERC).

Tijdens het praktijkgedeelte zal de trainer een demonstratie geven van de praktische vaardigheden. U past vervolgens de stappen zelf toe. Aan het eind van de training wordt een check afgenomen op een computergestuurde reanimatiepop en worden de resultaten met u besproken.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van de Isala Academie. Deze training is met drie punten geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt tweeënhalfuur. De voorbereiding duurt een half tot anderhalf uur, afhankelijk van uw ervaring en expertise.

Groepsgrootte

Minimaal vijf, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 45 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 50 per persoon.

Trainingsdata en aanmelden

Isala medewerkers gaan voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Niet werkzaam in Isala?

U kunt bij ons een training inkopen als u minimaal zes deelnemers heeft. Neem contact met ons op als u belangstelling heeft. Wij plannen in overleg met u een geschikte datum.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie