Contact

Basic Life Support Pediatric - herhaling

  1. Basic Life Support Pediatric - herhaling

Bij kinderen komt een secundaire circulatiestilstand als gevolg van respiratoir of circulatoir falen vaker voor dan een primaire circulatiestilstand door een ritmestoornis. De kans op overleving van circulatiestilstand is klein. Vroegtijdige herkenning en directe adequate behandeling van een ernstig bedreigd kind kan een circulatiestilstand voorkomen en is dus van levensbelang. 

Tijdens de training Pediatric Basic Life Support leert u een kind met een hartstilstand te reanimeren, tot het moment dat het reanimatieteam of ambulancepersoneel het van u overneemt. Het gebeurt echter steeds vaker dat tijdens een reanimatie een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt ingezet. Tijdens deze cursus leert u de werking en het gebruik van een AED in combinatie met Pediatric Basic Life Support.

Programma

Aan het einde van de training kunt u:

  • een bewusteloos kind veilig benaderen;
  • een veilige werkomgeving creëren en adequate hulp realiseren;
  • het nummer van het reanimatiesein (medewerkers Isala) of 112 (buiten Isala) benoemen en bellen;
  • hartmassage en beademing toepassen volgens NRR richtlijnen bij een kind met circulatiestilstand uitvoeren;
  • de AED op de daarvoor bestemde plaats ophalen en inzetten;
  • een AED op een veilige en verantwoorde manier gebruiken.

Voor wie?

Medewerkers die in hun dagelijkse taakuitoefening werken met en bij baby's en kinderen. Bijvoorbeeld medici, artsen, verpleegkundigen, polikliniekmedewerkers en paramedici. Maar ook medewerkers van scholen en kinderdagverblijven.

Werkwijze

Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de training verzorgd door één of twee trainers. Het interactieve karakter van de training biedt ruimte voor de inbreng van uw eigen ervaringen en praktijksituaties. De trainers zijn door de European Recuscitation Council (ERC) gecertificeerd en werken volgens deze richtlijnen en die van de NVKG.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van de Isala Academie. Deze training is met twee punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt anderhalf uur. De voorbereiding duurt een half tot anderhalf uur, afhankelijk van uw ervaring en expertise.

Groepsgrootte

Minimaal vijf, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 40 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 45 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Isala medewerkers gaan voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Niet werkzaam in Isala?

U kunt bij ons een training inkopen als u minimaal zes deelnemers heeft. Neem contact met ons op als u belangstelling heeft. Wij plannen in overleg met u een geschikte datum.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie