Contact

Cognos 11 – Kubusgebruikers

  1. Cognos 11 – Kubusgebruikers

Cognos is de Business analytics tool van Isala. Door diverse medewerkers in stafafdelingen en in het primaire zorgproces worden rapporten en kubussen gebruikt om informatie voor thema’s als HR, Financieel, Kwaliteit en Zorglogistiek (productie) te ontsluiten. In 2020 vindt een upgrade van deze tool plaats. Op 26 februari 2020 wordt Cognos 11 in gebruik genomen.
In deze training maken gebruikers, die zelf toegang hebben tot de kubussen in Cognos en rapporten inzien, kennis met de belangrijkste veranderingen én de nieuwe presentatiemogelijkheden van data. Hierdoor kunnen zij gemakkelijk trends en ontwikkelingen in kaart brengen via grafieken en onderliggende data interpreteren om bepaalde trends te verklaren.

Programma

Tijdens deze training informeren medewerkers van de afdeling Bedrijfsinformatie u over de belangrijkste veranderingen in Cognos 11 voor gebruikers die toegang hebben tot de kubussen. U wordt op de hoogte gesteld van:

  • de nieuwe ‘look & feel’ van Cognos 11;
  • de gewijzigde navigatie voor het openen van rapporten en dashboards;
  • de mogelijkheden van Cognos 11 voor een professionele presentatie van data via interactieve dashboards en het delen van informatie onder mede-gebruikers.

Daarnaast informeren we deze groep gebruikers over het omzetten van de bestaande (oude) kubussen naar Cognos 11 kruistabellen. De oude kubussen kunnen namelijk nog wel worden geopend en ververst met actuele data, maar niet meer worden aangepast. De training biedt u handvatten om deze oude kubussen om te zetten naar een nieuw format in Cognos 11.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van zorgafdelingen en stafdiensten die in Cognos 10 toegang hebben tot en gebruikmaken van de beschikbare kubussen. Medewerkers die na 1 december 2019 in dienst zijn gekomen en rechten hebben gekregen voor het maken van kubussen in Cognos, kunnen zich via hun leidinggevende aanmelden.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige van de afdeling Bedrijfsinformatie. Na een korte inleiding krijgt u de tijd om zelf de vaardigheden te oefenen achter de computer in de vernieuwde tool. Al doende leert men. U kunt rekenen op persoonlijke aandacht en u hebt voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie.

Groepsgrootte

Minimaal 5, maximaal 15 deelnemers.

Duur

De training duurt 1 uur.

Kosten

Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie

Gerelateerde trainingen