Contact

Ergocoach - vaardigheid

  1. Ergocoach - vaardigheid

Als ergocoach speelt u een belangrijke rol bij het verminderen en voorkomen van fysieke belasting op de werkvloer. U motiveert collega’s om veilig en gezond te werken.

Tijdens de vaardigheidstraining gaan ergocoaches met elkaar aan de slag om de verplaatsingstechnieken (denk aan verplaatsingen in bed, transfers naar een stoel, statische belastingen, verbedden en manoeuvreren / rijden, positioneren voor een diagnostisch apparaat) die voor u en voor de afdeling zinvol zijn weer op te frissen.

Het dagdeel is vooral gevuld met leren door te doen, leren met en van elkaar.

Programma

In deze training ligt het accent op verplaatsingstechnieken en op het praktisch inzetten van hulpmiddelen. De jaarlijks terugkerende training heeft de volgende doelstelling:

  • Het vergroten van kennis over transfertechnieken en deze in verschillende situaties toe kunnen passen.
  • Kennis van de hulpmiddelen die ingezet kunnen worden en weten in welke situatie ze ingezet moeten worden.
  • Kennis vergroten van werkwijze, goede houding bij uitvoeren van verplaatsingstechnieken.
  • Kunnen bepalen of een hulpmiddel dan wel hulpmiddelen ingezet moeten worden.
  • Oefenen van vaardigheden met collega’s om fysiek belastende handelingen/taken op een goede manier uit te voeren.
  • Kunnen bijdragen aan ontwikkelingen van het transferbeleid en gebruik hulpmiddelen op de afdeling.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor Isala ergocoaches die de training Ergocoach basis (vier dagdelen) al hebben afgerond en wordt ieder jaar éénmaal in Isala Diaconessenhuis Meppel en éénmaal in Isala Zwolle aangeboden.

Werkwijze

De training bestaat uit één dagdeel, wordt georganiseerd door een bedrijfsfysiotherapeut en de inhoud wordt afgestemd met de ergocoaches. Een voorbereidingsopdracht is onderdeel van deze training. De training is niet verplicht maar wel aanbevolen voor alle Isala ergocoaches die in het dagelijks werk te maken hebben met het verplaatsen van patiënten.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt een dagdeel van 3,5 uur.

Groepsgrootte

Minimaal tien, maximaal 25 deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 25,- per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie