Contact

Ethiek basis

  1. Ethiek basis

Stelt u zichzelf als zorgverlener, tijdens het werken met patiënten, ook regelmatig vragen? Kan dat wel wat ik doe? Mag dat wel? En hebt u ook wel eens het gevoel dat u in een concrete situatie niet weet hoe u ‘goede’ zorg kunt bieden?

Programma

Tijdens de introductieles moreel beraad gaan we in gesprek over wat ons ‘kompas’ is in de zorg. We delen concrete situaties met elkaar die ons raken en we leren benoemen welke waarden daarbij een rol spelen. Na de les weet u wat een ‘waarde’ is en wat een ‘norm’ is, en hoe u daarover moreel beraad kunt houden. De definities van deze termen en de toelichting bij de organisatie van moreel beraad krijgt u als verslag mee.

Voor wie?

Professionals met een mbo/hbo-opleiding in de zorg die betrokken zijn bij concrete praktijksituaties of hiermee affiniteit hebben.

Werkwijze

Deze praktijkgerichte bijeenkomst wordt geleid door een ethica van Isala (drs. Annie Hasker) of een voor dit doel opgeleide gespreksleider. Tijdens het vooroverleg bespreken we de nadere invulling van de les. Eén van de mogelijkheden is het gebruik van het normen- en waardenspel.

Accreditatie

Na afloop ontvangen deelnemers een bewijs van deelname. De training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V. 

Duur

De introductieles duurt een uur.

Kosten

Een groepsbijeenkomst kost 225 euro.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Heeft u vragen over de inhoud van de bijeenkomst dan kunt u contact opnemen met drs. Annie Hasker via a.j.hasker@isala.nl.

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie

Gerelateerde trainingen