Contact

Glucose meten

  1. Glucose meten

Tijdens deze training komen alle ins en outs rondom het glucose meten aan de orde. Naast de praktische handelingen wordt ook ingegaan op de achterliggende theorie. U krijgt de gelegenheid om de handelingen te oefenen in een veilige omgeving, waarbij u gebruik maakt van simulatiemateriaal.

Programma

In deze training leert u meer over bloedsuikerbepaling met behulp van een glucosemeter. De training start met uitleg over de anatomie/fysiologie van de huid(lagen). Vervolgens komen de indicaties en contra-indicaties voor het bepalen van het glucosegehalte in het bloed middels vingerprik aan bod en leert u wat de mogelijke complicaties van de handelingen zijn. Na een demonstratie van diverse materialen kunt u tijdens het praktische deel van de training zelf oefenen in een gesimuleerde omgeving aan de hand van praktijkgerichte situaties. Er is extra aandacht voor hygiënisch en veilig werken, om zodoende tot een betrouwbare uitslag te komen. Ook wordt uitgelegd hoe je bloed verkrijgt uit een vingerprik en wat u moet doen bij afwijkende waarden en storingen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en artsen (in opleiding).

Werkwijze

De training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer. Het interactieve karakter van de training vraagt van u dat u zich voorbereidt aan de hand van digitaal trainingsmateriaal. Naast de oefeningen worden uw kennis en vaardigheden diagnostisch getoetst door middel van praktijkgerichte casussen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal twee, maximaal vier deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 50 per persoon. Voor externe deelnemers bedragen de kosten € 100 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier. Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie