Contact

Infectiepreventie - basis

  1. Infectiepreventie - basis

Tijdens deze training komen alle ins en outs rondom de verpleging van een patiënt in isolatie aan de orde. Naast de praktische handelingen wordt ook ingegaan op de achterliggende theorie met betrekking tot BRMO, reiniging en desinfectie en de algemene voorzorgsmaatregelen. U krijgt de gelegenheid om de handelingen te oefenen.

Programma

De training start met een casusbeschrijving. Aan de hand van deze casus komen de verschillende onderwerpen aan bod, te weten: isolatievormen en isolatiemaatregelen, kweekafname en reiniging en desinfectie van materialen. In deze training oefenen de deelnemers hoe om te gaan met een patiënt in isolatieverpleging. Uitgangspunt hierbij is de dagelijkse praktijk van u als deelnemer.

Leerdoelen

  • De medewerker weet na afloop waarom isolatiemaatregelen worden toegepast.
  • De medewerker weet na afloop welke isolatiemaatregelen op welke momenten worden toegepast en kan deze toepassen in een oefensituatie.
  • De medewerker weet na afloop op welke momenten er gereinigd en gedesinfecteerd moet worden en met welke middelen.
  • De medewerker weet na afloop welke kweken en op welke wijze deze afgenomen moeten worden bij de verschillende isolatie indicaties.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die werkzaam zijn in Isala.

Werkwijze

De lesstof wordt op een interactieve manier aangeboden onder leiding van een deskundige van de afdeling Infectiepreventie.

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt een uur.

Kosten

Medewerkers van Isala kunnen deze training kosteloos volgen.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie