Contact

Isolatiemaatregelen

  1. Isolatiemaatregelen

Zorginfecties leiden tot een langere opnameduur, intensivering van zorg en hogere kosten. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van zorginfecties. Ook hebben zij een belangrijke taak in het correct uitvoeren van de juiste vorm van isolatie met de bijbehorende isolatiemaatregelen.

Programma

Deze online training bevat de volgende inhoud:

  • Achtergrondinformatie over zorginfecties en de rol van de verpleegkundige daarbij.
  • Toelichting op het belang van isolatie.
  • Verschillen tussen broninsolatie, beschermende isolatie en universele isolatie.
  • Verschillende maatregelen bij de belangrijkste vormen van isolatie.
  • Toelichting op procedures en specifieke handelingen bij beschermende en isolatie en bronisolatie (contact-, druppel-, aerogene en strikte isolatie) aan de hand van foto's en praktijkgerichte casus.
  • Gevolgen van strikte isolatie voor de patiënt. 

Voor wie?

De training is bedoeld voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 die werkzaam zijn in Isala.

Werkwijze

U volgt een interactieve module die wordt afgesloten met een kennistoets. De inhoud van deze door Noordhoff Health ontwikkelde e-learning is o.a. gebaseerd op de richtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie, adviezen van het RIVM en expertise vanuit het UMC Utrecht. In het voor Isala ontwikkelde leerpad zijn ook specifieke protocollen, werkwijzen en adviezen van de Isala ziekenhuishygiënisten opgenomen. 

Accreditatie

U ontvangt een certificaat na het succesvol doorlopen van de training. De training is met één punt geaccrediteerd.

Duur

De module duurt één uur.

Kosten

Deze training is uitsluitend door verpleegkundigen van Isala te volgen en kost 12,50 per persoon (regulier opleidingsbudget).

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie