Contact

Lean 2 - Yellowbelt

 1. Lean 2 - Yellowbelt

Isala wil haar patiënten de beste zorg geven. Om dit te bereiken voeren we diverse verbetertrajecten uit zowel binnen de klinische, poliklinische als ondersteunende afdelingen. Hiervoor hebben we dus 7000 verbeteraars nodig! Om dit te bereiken organiseren we trainingen in verschillende gradaties:

 • Whitebelt: voor alle medewerkers die kennis willen maken met de basisprincipes van de Lean filosofie en wat dit betekent voor hun eigen, dagelijkse werk.
 • Yellowbelt: is primair bedoeld voor de verbeterteams. Naast uitleg over de Lean filosofie, worden ook diverse instrumenten aangereikt waarmee verbeteringen op de afdeling kunnen worden gerealiseerd.
 • Greenbelt regulier: is bedoeld voor medewerkers die grotere verbetertrajecten zelfstandig gaan begeleiden.
 • Greenbelt Lean Leiderschap: voor alle leidinggevenden (maakt deel uit van het MD programma) en voor specialisten.

Na de training weet u wat Lean is en heeft u concrete verbeterideeën voor uw eigen afdeling. U kunt een aantal Lean technieken toepassen en u kent de succesfactoren en uitdagingen bij de implementatie van Lean. Daarnaast kunt u ook concrete (kleine) verbeteringen doorvoeren binnen uw eigen afdeling. Na het volgen van de training heeft u een aantal verantwoordelijkheden: u draagt positief bij aan het verbeteren van processen op de afdeling, bewaakt de voortgang van de implementatie van de verbeterprocessen en deelt ervaringen en ideeën met het verbeterteam.

Deze incompany training wordt gegeven door het CVI (Centrum voor Verbeteren en Innoveren) in samenwerking met de Lean Consultancy Group.

 

Programma

Dag 1

 • Aan de slag met de Lean principes binnen een gesimuleerd proces.
 • Leren zien van verspillingen.
 • Denken in waarde: waar wil mijn klant voor betalen?

Dag 2

 • Oefenen met waardestroomanalyse: op zoek naar verspillingen.
 • Oefenen met de Lean technieken ‘A3 & Kaizen’: de wetenschappelijke aanpak voor het oplossen van problemen.

Praktijkopdracht
Tussen de 2e en de 3e trainingsdag gaat u direct aan de slag met een eigen waardestroomanalyse.

Dag 3

 • Verdieping op de Lean principes Flow en Pull.
 • Ervaren van Standaardisatie en 5S.
 • Kennismaken met prestatiemanagement, KPI’s en dagborden.
 • Inzicht krijgen in de veranderkundige kant van Lean en hoe om te gaan met weerstand.
 • Bespreken van de praktijkopdrachten, zodat we van elkaar kunnen leren.

Voor wie?

Voor verbeterteams van Isala. Inschrijving van een verbeterteam als geheel heeft een meerwaarde. Als u geen lid bent van een verbeterteam, maar u heeft wel interesse, dan is deelname mogelijk als u toestemming heeft van uw leidinggevende.

Accreditatie

De deelnemer ontvangt een internationaal erkend Lean yellowbelt certificaat mits alle dagen een actieve bijdrage wordt geleverd aan de training en de uitgevoerde praktijkopdracht als voldoende is beoordeeld.

Duur

De training bestaat uit drie volledige dagen van 8.30 – 17.00 uur. U bent alle dagen aanwezig.

Groepsgrootte

Maximaal zestien deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala kunnen de training kosteloos volgen. De training is inclusief lunch. Wanneer de training binnen een maand voor aanvang geannuleerd wordt, zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden, zoals vermeld op de site. De training Yellowbelt kost € 750.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor inhoudelijke vragen over de training kunt u contact opnemen met CVI (Centrum voor verbeteren en innoveren) via telefoonnummer (038) 424 20 52.

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

 

Contact en locatie