Contact

Patient journey

  1. Patient journey

Reis mee met de psychiatrische patiënt
Merk je ook dat de zorg rondom de (psychiatrische) patiënt steeds complexer wordt? Worstel je soms met het vinden van de juiste zorg? Loop je ook weleens tegen muren aan? Dan is deelname aan deze patient journey wellicht iets voor jou! Co-morbiditeit, ontremd gedrag, complexe leefsituatie (verslaving, schulden, woonproblemen, isolement) maakt zorgverlening en begeleiding voor zorgprofessionals extra complex. Om de kwaliteit van zorg te waarborgen en de samenwerking tussen de zorgverleners te verbeteren, vindt er binnen Isala met regelmaat een patient journey plaats.

Programma

De patient journey is een bijeenkomst waarbij verschillende zorgprofessionals uit verschillende intra- en extramurale ketens bij elkaar komen. De patient journey maakt onderdeel uit van het programma Verpleegkundig development binnen Isala. Het doel van deze journey is om aan de hand van een casus uit de praktijk met elkaar en van elkaar te leren. Tijdens deze sessie wordt er een casus van een psychiatrische patiënt ingebracht en besproken. Je reist als het ware mee met de patiënt. 'Met welke disciplines krijgt deze patiënt te maken?', 'Hoe verloopt de overdracht vanuit organisaties?', 'Wordt er duidelijk gecommuniceerd?'. Het geeft inzicht en er wordt expertise en kennis vanuit alle betrokkenen samengebracht. Op deze manier kunnen we onderzoeken hoe we vanuit Isala meer in de keten kunnen aansluiten en hoe we de samenwerking kunnen optimaliseren.

Voor wie?

Verpleegkundigen werkzaam binnen Isala en zorgprofessionals die deel uitmaken van de zorgketen.

Accreditatie

Accreditatie is nog onder voorbehoud.

Duur

De bijeenkomst duurt drieënhalf uur.

Groepsgrootte

Minimaal tien, maximaal veertig deelnemers.

Kosten

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Data en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele data en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie

Gerelateerde trainingen