Contact

Reanimeren voor familie - basis

  1. Reanimeren voor familie - basis

Onlangs heeft iemand uit uw directe omgeving een hartstilstand of hartklachten gekregen. Hij of zij wordt behandeld in Isala. Wat kunt u doen als hij of zij (opnieuw) wordt getroffen door een hartstilstand? Of als iemand in uw kring hartklachten krijgt? Isala biedt u de service om de training Reanimeren en defibrilleren te volgen. In deze training leert u uw familielid of bekende adequaat te helpen bij een hartstilstand. Dit maakt de overlevingskansen een stuk groter voor de hartpatiënt.

Programma

Tijdens deze training leert u:

  • Het bewustzijn van de patiënt controleren.
  • Hulp inroepen.
  • Hartmassage en beademing uitvoeren.
  • Een AED veilig en verantwoord gebruiken.
  • De ademweg vrijhouden bij iemand die bewusteloos is, maar wel ademt.

Voor wie?

De training Reanimeren en gebruik AED is speciaal opgezet voor familieleden/bekenden van mensen met hartklachten of patiënten die een hartstilstand hebben gehad.

Werkwijze

De training is praktijkgericht. Vooraf krijgt u toegang tot digitaal trainingsmateriaal. U krijgt veel gelegenheid om het reanimeren te oefenen. De trainer geeft instructies om uw techniek en aanpak te verbeteren.

De opbouw van de training is als volgt:

  • Ontvangst met koffie en thee.
  • Demonstratie en uitleg.
  • Reanimatie oefenen met een computergestuurde reanimatiepop die uw resultaten registreert.
  • De training biedt tevens voldoende ruimte voor inbreng van uw eigen ervaringen.

Uw trainer is opgeleid en gecertificeerd als reanimatie-instructeur door de European Recusitation Council (ERC). Daarnaast werkt hij of zij als verpleegkundige in Isala. Uw trainer weet uit ervaring wat reanimatie inhoudt.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig. U kunt de geldigheid verlengen door iedere twee jaar een herhalingstraining te volgen bij de Isala Academie.

Duur

De training duurt drie uur.

Groepsgrootte

Minimaal vijf, maximaal acht deelnemers. De deelnemers hebben, net als u, meegemaakt dat een bekende een hartstilstand of hartklachten kreeg.

Kosten

Als patiënt, gezinslid of nauwe verwant van een hartpatiënt krijgt u korting. Het tarief bedraagt dan € 50 per persoon.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie