Contact

RefWorks

  1. RefWorks

Verzamelen en beheren van literatuurreferenties

​Werkt u aan een (wetenschappelijke) onderzoek, promotie en/of publicatie en zoekt u een manier om literatuurreferenties te verzamelen en overzichtelijk te beheren? Dan is de training RefWorks iets voor u.
RefWorks is het programma bij Isala om referenties te organiseren. De Write ‘n Citefunctie (vanuit Word uw citaties aanbrengen), is vrijwel onmisbaar bij het schrijven van artikelen en proefschriften. Deze training biedt een goed overzicht van de functionaliteit en bruikbaarheid van RefWorks ter ondersteuning van publicaties en wetenschappelijk onderzoek.

Programma

Tijdens de training leert u met behulp van RefWorks een bruikbare database op te bouwen en uw publicatie, promotie of onderzoek met referenties te verantwoorden volgens de meest gebruikte (internationale) richtlijnen en auteursinstructies.

U raakt vertrouwd met het importeren van referenties in RefWorks (vanuit de diverse databases, zoals PubMed en Cochrane Library) en u kunt deze referenties exporteren naar literatuurlijsten en eigen documenten. Bovendien wordt duidelijk hoe u referenties overzichtelijk kunt beheren en hoe u koppelingen kunt maken naar de fulltext versie van het betreffende artikel.

Voor wie?

Voor een ieder die (wetenschappelijk) wil publiceren en volgens de gestelde normen.

Werkwijze

Tijdens training maakt u uw eigen inlog aan voor RefWorks. Na instructie, via een presentatie, gaat u zelf aan de slag met het creëren van uw eigen persoonlijke database. U kunt dus ter plekke voor uw eigen beoogde artikel of publicatie een database aanmaken. Uw persoonlijke database blijft na de training beschikbaar via http://www.refworks.com/ en kan dus zowel bij Isala of thuis gebruikt worden.

Duur

De training duurt twee uur.

Groepsgrootte

Het is een individuele training.

Kosten

Voor medewerkers van Isala bedragen de kosten € 40 per persoon. Externe deelnemers betalen de kosten € 72 per persoon. Voor arts-assistenten van Isala geldt een andere betalingsregeling. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het secretariaat van de Isala Academie.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Aanmelden

Ga voor meer informatie naar het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie