Contact

SBARR voor medisch ondersteunende en zorgondersteunende functies

  1. SBARR voor medisch ondersteunende en zorgondersteunende functies

Binnen Isala communiceren alle medewerkers via de SBARR methodiek tijdens het verstrekken en aannemen van opdrachten/informatie en tijdens het overdragen. Deze gestructureerde communicatiemethodiek heeft tot doel schade bij patiënten als gevolg van fouten te voorkomen en komt van oorsprong uit de acute zorg.

Programma

De training is praktisch van aard. Naast een korte theoretische uitleg ligt het accent op het oefenen van scenario’s. In deze scenario’s wordt een beroep gedaan op uw communicatieve vaardigheden en oefent u praktijksituaties. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het overdragen van informatie, het maken van telefonische afspraken met de patiënt en het mondeling/telefonisch overleggen met de arts of een collega.

Om deze vaardigheid te oefenen is het ook mogelijk om een bijeenkomst op de afdeling te organiseren. Op deze pagina ziet u de verschillende mogelijkheden.

Voor Wie?

Voor medewerkers die een medisch ondersteunende of zorgondersteunende functie vervullen.

NB: Vervult u een medische of verpleegkundige functie? Bekijk dan de training SBARR voor medische en verpleegkundige functies.

Advies nodig over de te kiezen variant? Overleg met uw leidinggevende of neem contact op met de Isala Academie.

Werkwijze

De training met open inschrijving wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer van de Isala Academie. In deze training wordt aan de hand van een casus geoefend in het toepassen van de SBARR. In deze casussen wordt een beroep gedaan op de communicatieve vaardigheden van de deelnemers.

Het is ook mogelijk om op de eigen afdeling een bijeenkomst te plannen met eigen praktijkgerichte casuïstiek. Tijdens deze afdelingsbijeenkomst zal naast een korte uitleg over de SBARR-methodiek ook worden geoefend en een beroep worden gedaan op de communicatieve vaardigheid. De casus wordt door de afdeling in overleg met de Isala Academie voorbereid en vastgesteld. In de laatste variant wordt voorafgaand aan de bijeenkomst aan de deelnemers gevraagd een presentatie door te nemen met daarin de uitleg over de SBARR-methodiek.

 

Bewijs van deelname

Na afloop van de training kunt u een bewijs van deelname downloaden via het Leerportaal van de Isala Academie. Wanneer er gekozen wordt voor een bijeenkomst op de afdeling, kan een bewijs van deelname worden gedownload na het bekijken van de presentatie en het bespreken van casuïstiek op de afdeling waarbij de SBARR-methodiek is toegepast. Hiervoor dient de afdeling direct na afloop van de bijeenkomst de geparafeerde deelnemerslijst  terug te sturen naar de Academie.

 

Duur

De training duurt anderhalf uur.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen 35 euro per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.
Voor groepen van minimaal acht personen kan de training op aanvraag worden verzorgd. Voor het organiseren van een bijeenkomst op de afdeling, stuurt u een mail naar aanmelding@isala-academie.nl. In overleg wordt een datum gepland en de casus besproken.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie