Contact

SBARR voor medische en verpleegkundige functies

  1. SBARR voor medische en verpleegkundige functies

Binnen Isala communiceren alle medewerkers via de SBARR methodiek tijdens het verstrekken en aannemen van opdrachten/informatie en tijdens het overdragen. Deze gestructureerde communicatie methodiek heeft tot doel schade bij patiënten als gevolg van fouten te voorkomen en komt van oorsprong uit de acute zorg.

Programma

Voorafgaand aan de klassikale training, bereidt u zich op een eigen gekozen plaats en tijdstip theoretisch voor via het leerportaal van de Isala Academie. U krijgt hier informatie over de SBARR methodiek en korte toelichting op de ABCDE methodiek en de Early Warning Score (EWS).

De klassikale training is praktisch van aard. Naast een korte uitleg ligt het accent op het oefenen aan de hand van casussen. In deze casussen wordt een beroep gedaan op uw communicatieve vaardigheden en oefent u praktijksituaties. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het overdragen van informatie en het mondeling/telefonisch overleggen met de arts of een collega.

Voor Wie?

Voor medewerkers die een medische of verpleegkundige functie vervullen.

NB: Vervult u een medisch ondersteunende of zorg ondersteunende functie? Kijk dan onderaan deze pagina voor de training SBARR voor medisch ondersteunende en zorgondersteunende functies.

Heeft u advies nodig over de te kiezen variant? Overleg met uw leidinggevende of neem contact op met de Isala Academie via onderstaande contactgegevens.

Werkwijze

Na inschrijving ontvangt u per mail de inloggegevens voor het leerportaal van de Isala Academie en een uitnodiging voor het klassikale onderwijs. De digitale pagina is 24 uur per dag vanaf elke PC (ook vanaf thuis) te benaderen. De klassikale training wordt verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie. Deze training is met twee punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt twee uur (één uur digitaal onderwijs + één uur klassikaal onderwijs).

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen 30 euro per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.
Voor groepen van minimaal acht personen kan de training ook op aanvraag worden verzorgd.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie