Contact

Veilig incident melden (VIM)

  1. Veilig incident melden (VIM)

Veilig Incident Melden (VIM) is een methode die ontworpen is om incidenten veilig te melden, te onderzoeken en de oorzaken te laten categoriseren door mensen dichtbij het werkproces. Het analyseren van incidenten geeft inzicht in de gemeenschappelijk oorzaken en de risico’s. Dit inzicht is noodzakelijk voor het ontwerpen van veiligheidsmaatregelen. Het meldsysteem helpt dus om effectief maatregelen te treffen die risico’s verkleinen. Voor verpleegkundigen die geen ervaring hebben met de procedure voor het melden van incidenten, biedt deze training een introductie in het onderwerp melden van incidenten. Voor verpleegkundigen met ervaring is deze training waardevol als aanknopingspunt voor reflectie.

Programma

Op een eigen gekozen moment en tijdstip kunt u online deelnemen aan deze training. In de training leert u op welke bewustzijnsniveaus taken worden uitgevoerd en welke directe en indirecte oorzaken er zijn van incidenten. U kent het doel en de betekenis van het VIM en u leert welke informatie minimaal gegeven moet worden bij de melding van een incident. Een afsluitende kennistoets maakt onderdeel uit van de training.

Voor wie?

De training is bedoeld voor alle zorgprofessionals – in het bijzonder verpleegkundigen – die werkzaam zijn in Isala. De e-learning wordt zoveel mogelijk benaderd vanuit de verpleegkundige invalshoek en is gericht op verpleegkundig niveau 4 en 5.

Werkwijze

Na inschrijving kunt u de training online volgen in het leerportaal van de Isala Academie.

Accreditatie

Na het succesvol afronden van de kennistoets kunt u een bewijs van deelname van de Isala Academie downloaden. Deze training is met een punt geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt maximaal een uur (inclusief kennistoets).

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 12,50 per persoon. Deze training is niet voor externe deelnemers.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie

Gerelateerde trainingen