Contact

Verandermanagement

  1. Verandermanagement

​‘Veranderen’ is tegenwoordig een constante factor geworden, ook bij Isala. We weten ook dat veranderprocessen vaak niet optimaal verlopen. En dat velen van ons voor een veranderopgave staan, voortvloeiend uit het integratieproces van Isala en Isala Diaconessenhuis of anderszins, terwijl op hetzelfde moment ook het dagelijkse werk moet doorgaan. 

Als leidinggevende heeft u een belangrijke rol bij het realiseren van veranderingen. Daarom bieden we de training ‘Verandermanagement: Succesvol doelen realiseren’ aan, waarin u in twee dagdelen kennis en kunde ontwikkelt om uw veranderopgave effectief en doeltreffend te aan te pakken. Aan de hand van uw eigen veranderopgave, vaak voortvloeiend uit het integratieproces waar u voor staat, ontwikkeling we veranderkundige kennis en kunde. Het Veranderkrachtmodel van TEN HAVE Change Management (Ten Have) staat hierbij centraal. 

Tijdens de training staat voor u, uw huidige veranderopgave centraal. Langs de verschillende fasen van een veranderproces (diagnose, ontwerp en realisatie) werkt u deze uit. U krijgt op een interactieve wijze theoretische en praktische veranderkundige inzichten en concrete handvatten aangereikt en de opzet van de training is zo dat u met en van elkaar kunt leren. Dat betekent dat zowel in de voorbereiding van bijeenkomsten, als tijdens de bijeenkomsten zelf ruimte is voor het werken aan en reflecteren op uw eigen veranderopgave. 

Aan het einde van de training heeft u uw rugzak aangevuld met theoretische kennis over verandermanagement en concrete ideeën opgedaan over hoe u uw integratieproces (en mogelijk andere veranderprocessen) verder kunt optimaliseren.

Programma

De training bestaat uit twee dagdelen en een intervisiebijeenkomst van 2 uur. Mogelijk aangevuld met enkele supervisie bijeenkomsten. Tijdens het eerste dagdeel verkennen we het Veranderkachtmodel met elkaar, verkrijgt u inzicht in het opstellen van een verandervisie en veranderkundige diagnose bij uw eigen veranderopgave binnen Isala. Na afloop van het eerste dagdeel gaat u op basis van de verworven inzichten verder met het uitwerken en realiseren van uw veranderopgave. In het tweede dagdeel bouwen we voort op de inzichten vanuit het eerste dagdeel en vertalen we de diagnose naar een veranderplan met concrete interventies (activiteiten). Tijdens de training wordt aangesloten bij de binnen Isala gehanteerde drijfverenanalyses en Lean methodiek. We bespreken uw leidinggevende rollen bij veranderprocessen, om uw eigen bijdrage aan de veranderopgave te vergroten. We leggen daarbij een link naar de invloed van de verschillende drijfverenpatronen op de invulling van rollen in veranderprocessen. 

Werkwijze

Er wordt in de training direct ingezet op het concreet bijdragen aan het realiseren van de veranderopgave waar u voor staat. Dat betekent dat we u ter voorbereiding vragen na te denken over een concrete case waar u aan kunt werken tijdens de training. Meer informatie daarover volgt na aanmelding voor de training.

Voor wie

De training is primair bedoeld voor leidinggevenden die in de komende periode te maken hebben met de integratie van organisatieonderdelen (Isala – Isala Diaconessenhuis). Leidinggevenden die vanuit een andere aanleiding met een veranderopgave te maken hebben, kunnen zich ook inschrijven. Voorwaarde is dat er een concrete opgave is om mee aan het werk te gaan. 

Het is ook mogelijk om deze training met het managementteam van uw eigen RVE te volgen. Neem voor deze optie contact op met Sascha Alberts of Romy Snoeijenbos.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname van de Isala Academie.

Duur

De training duurt twee dagdelen en een intervisiebijeenkomst van twee uur.

Groepsgrootte

Minimaal zes, maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen geen kosten. De training is niet beschikbaar voor externe deelnemers.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor inhoudelijke vragen over de training kunt u contact opnemen met Sascha Alberts of Romy Snoeijenbos  (HR adviseurs) via telefoonnummer (038) 424 82 86.

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

 

Contact en locatie