Contact

Verpleegkundig development - beoordelaar

  1. Verpleegkundig development - beoordelaar

Het development programma ondersteunt verpleegkundigen in hun doorontwikkeling en is vakoverstijgend van aard. Het programma bestaat uit twee leerlijnen, te weten:

  • Leerlijn 1
    Deze leerlijn is voor mbo-/inservice- of hbo-opgeleide verpleegkundigen die in de functie van verpleegkundige werkzaam zijn.
  • Leerlijn 2
    Deze leerlijn is voor hbo-opgeleide verpleegkundigen die in de functie van regieverpleegkundige werkzaam zijn óf hbo-opgeleide verpleegkundigen vanuit hun persoonlijk ontwikkelplan een opdracht uit deze leerlijn willen volgen.

De keuze voor met welke opdrachten elke verpleegkundige bezig gaat wordt onder andere bepaald door de uitkomsten van de professionaliteitsscan van Frenetti, het persoonlijk ontwikkelingsplan en het gesprek met de operationeel leidinggevende.
De opdrachten zijn gevarieerd en zijn gekoppeld aan concrete werksituaties, waardoor het leren zoveel mogelijk op de werkplek plaatsvindt. De opdrachten worden intercollegiaal beoordeeld. Per afdeling worden hiervoor beoordelaars aangesteld.
Maar hoe geeft u de rol als beoordelaar op de afdeling vorm? Wat kunt u als beoordelaar zoal tegenkomen en aan welke eisen moeten de opdrachten voldoen? Hoe geeft u feedback aan uw collega’s? In deze training gaat u ermee aan de slag.

Programma

Er wordt uitleg gegeven over de opzet van het verpleegkundig development programma. Er wordt met elkaar gesproken over welke valkuilen er kunnen zijn als beoordelaar, hoe objectief te beoordelen en wat te doen als een collega het niet eens is met de beoordeling of de gegeven feedback. Daarnaast wordt er met de beeldend trainen tafel een sessie gevolgd ten aanzien van feedback geven. Ten slotte wordt de gemaakte opdracht met elkaar besproken.

Werkwijze

Een lid van het programmateam Verpleegkundige Nieuwe Stijl geeft samen met een of twee docenten van onderwijsinstellingen deze training. Daarnaast wordt gevraagd om het leerportaal door te nemen.

Voor wie

Regieverpleegkundigen en verpleegkundigen die door de operationeel leidinggevende zijn aangesteld als beoordelaar.

Accreditatie

Na afronding van de training kan een certificaat worden gedownload.

Duur

De training duurt tweeënhalf uur.

Kosten

De deelnamekosten worden vergoed vanuit de KIPZ.

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

contact

Contact met de Isala Academie

Voor vragen over inschrijving en trainingsdata staan de medewerkers van de Isala Academie u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of stuur een mail via aanmelding@isala-academie.nl.

Contact en locatie

Gerelateerde trainingen